xcounter
#

РФ може вийти на виробництво 2 млн снарядів та 200 танків на рік, але їм цього все рівно буде мало

7696
Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів
Російські окупанти ведуть вогонь із гаубиць "Мста-Б" калібру 152 мм, ілюстративне фото довоєнних часів

Інвестиції у свій ВПК не дають росіянам того ефекту, який треба для покриття уже отриманих втрат під час війни проти України

В наступні 2 роки Росія ймовірно зможе вийти на темп виробництва до 2 мільйонів артилерійських снарядів на рік. Це буде удвічі більше від тих оцінок, які раніше були "на руках" чиновників Заходу, але буде в рази менше від реальних потреб армії РФ на полі бою у війні проти України.

Минулого, 2022 року російські окупанти використали аж від 10 до 11 мільйонів артилерійських снарядів під час боїв проти ЗСУ. Про це йдеться в публікації Reuters.

Читайте також: У чому проблема оновлення для F-35, через яку Lockheed Martin може зібрати цілий "склад" зі 150 літаків
Процес виробництва снарядів на потужностях російського ВПК, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема зазначається, що один із західних чиновників цієї п’ятниці 8 вересня заявив, що "росіяни опинились в дуже складному становищі", і що "якщо ви (маючи на увазі росіян – ред.) витратили на полі бою в минулому році 10 мільйонів снарядів, а може виготовляти на рік лише 1-2 мільйони снарядів, то я не думаю, що це дуже сильна позиція".

Також цей же неназваний чиновник начебто заявив, що РФ завдяки своїм інвестиціям у "розкручування маховика" ВПК зможе вийти на темпи виробництва 200 танків у рік. Але навіть за таких умов росіянам знадобиться мінімум 10 років, щоб бодай просто відновити втрати, отримані під час війни проти України.

Ешелон нових Т-90М "Прорыв" для російських окупантів, січень 2023 року, фото з відкритих джерел

Від Defense Express додамо, що вказані вище цифри по виробництву артилерійських снарядів в РФ як мінімум ілюструють, чому Кремль не просто вимушений просити боєприпаси до артилерії в Північній Кореї, але й навіть вимушений купувати 120-мм міни у М’янмі, яка є скоріше союзником Китаю, аніж Москви.

В свою чергу, якщо опиратись на дані, що зараз РФ здатна виготовляти по 10-15 нових танків на місяць, то з цього виходить, що у росіян ще може бути люфт по нарощенню темпів виробництва на 10-40%. Але реальна здатність ворога досягти цієї стелі поки що невідома.

120-мм міна 120 HE MK II виробництва М'янми у розпорядженні військових РФ, зображення від ворожих пропагандистів
Читайте також: БПЛА для винищувачів, який вміє запускати ракети "повітря-повітря": у DARPA обрали розробника для проєкта