xcounter
#

Кремль вигадав нові наративи для пропагандонів: які нові казки тиражують у РФ та чому ми "ведемось"

Кремль вигадав нові наративи для пропагандонів: які нові казки тиражують у РФ та чому ми "ведемось"
5090

Кремль уже добре вміє стирати з пам'яті свої поразки та робити перемоги з нічого, а також вміє грати на усілякій конспірології

Знищення Україною величезного міфу про могутність армії РФ, а також звірства рашистів, стали гарним "антідотом" від пропаганди Кремля. А саме на такі інформаційно-писхологічні операції Москва вкладала величезні кошти та робила величезну ставку.

Але схоже дія "антидоту" починає завершуватись і РФ поновила дії на інформаційному фронті, як у країнах НАТО, так і в самій Україні. У хід пішли, дійсно, вкрай дієві посили, які мають досягти головної мети Кремля - зломити волю до спротиву та єдність.

Читайте також: Орда Т-62М часів Хрущова: чи дійсно Кремль може відправити в Україну "раритетні" танки та навіщо

Пропаганда РФ для України

Яскравою рисою пропаганди Кремля є вміння робити стирати згадки про поразки та роздувати власні перемоги до астрономічних величин. Навіть в ситуації, коли фраза "взяти Київ за три дні" перетворилась на "взяти Попасну за три місяці".

В Україні навпаки, на жаль, доволі швидко забувають власні перемоги, наприклад, як відкинули ворога на сотні кілометрів. Бо ще на початку квітня армія РФ була під Києвом, Черніговом та Харковом, ще у березні рашисти дерлись на Вознесенськ та пробували оточити Миколаїв. Ще не так давно очікувався штурм Запоріжжя, Кривого Рогу, Дніпра, Одеси, гадалось, а чи зможе армія РФ прорватись через Полтаву на Кременчук.

Середина березня бої
Середина березня

А зараз у Москві вихваляються тим, що всіявши поля тисячами своїх громадян та "мобіків" з "ЛДНР" змогли підійти до Сєвєродонецька. А саме таку ціну Збройні Сили України і забирають за кожний кілометр просування ворога. Але Кремль все одно утворює з цього перемогу на рівні зі штурмом Рейхстагу.

І саме така "м'ясорубка" української оборони вже призвела до того, що у РФ різко знадобилось нове "м'ясо", як у вигляді новобранців-пенсіонерів, так і у вигляді танків Т-62 часів Хрущова. Тобто ситуація для Кремля настільки патова, що він екстрено, за два дні, вимушений зняти будь-які вікові обмеження для поповнення армії. А замість "аналговнетної" техніки - кидати у бій зняті зі зберігання машини, випуск яких припинився на початку 70-х років.

Т-62
Т-62 - реальність армії РФ, яка вихвалялась "Арматою"

Пропаганда РФ для країн НАТО

На противагу Україна, яку зараз, без жодних сумнівів, підтримує весь цивілізований світ. Бо підтримка - це вже, як мінімум, не бути на стороні Кремля. Просто зараз важко навіть уявити ситуацію, коли лідер якоїсь цивілізованої країни відверто підтримує Путіна.

Саме тому єдине що залишається у Кремля, це продовжувати тягнути нарратив про свою могутність. Для чого, як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, завдяки "кишеньковим" західним експертам у країнах НАТО почалось просування наративу щодо "неминучої перемоги РФ та необхідності Україні йти на поступки".

армія РФ в Україні
"Неменуча перемога" армії РФ під Києвом

Більше того, вже полізли чутки про уселяки таємні залаштункові перемовини західних лідерів з Кремлем щодо України. Цікаво, що приблизно те саме робив Третій Рейх під час Другої світової війни, коли серед союзників просували чутки щодо сепаратних перемовин.

Але, попри те, що цьому прийому вже стільки ж років, скільки й війнам, він і тоді і зараз знаходить собі ґрунт. Бо людська психіка побудована таким чином, що легше повірити у конспірологію, яка все легко пояснює однією фразою, замість того, щоб аналізувати факти.

пропаганда армія Рф
РФ у промислових масштабах грає на конспірології

Вочевидь подальший вектор рашиської пропаганди на Заході теж цілковито зрозумілий: "навіщо підтримувати Україну та страждати, якщо можливо договоритися з РФ і повернутися у "теплу ванну". Що насправді є "м'якшою" версію речитативу ґвалтівника: "не чини опір, бо буде гірше".

Підтримка зброєю від країн НАТО

На користь довготривалої підтримки взагалі говорить ленд-ліз від США, який охоплює не тільки озброєння, а будь-яку іншу допомогу, яка необхідна для перемоги. Але спеціально для України у Кремлі вигадали наратив, мовляв, західна допомога йде занадто довго, не в тому об'ємі та взагалі не те, що потрібно.

І, дійсно, хотілось, щоб вже сьогодні, максимум завтра, союзники передали з десяток бронетанкових дивізії, весь шостий флот США, а також повітряну армію. Водночас, якщо згадати, ще у лютому в Україні гадали скільки Javelin передадуть, 10 чи 20, або цілих 100. А зараз бідкаємося, що довго не можуть передати далекобійні високоточні HIMARS.

HIMARS
HIMARS будуть передані Україні

І якось забувається, що для отримання Україною Harpoon Coastal Defense System було необхідно, щоб Данія "воскресила" пускові, які лежали на базі зберігання з 2003 року, а Великобританія та Нідерланди зняли з запасів власні протикорабельні ракети.

Що Польща одним махом передала понад 200 танків, не говорячи вже про ПЗРК та інше озброєння. Як Латвія, Литва та Естонія дійсно знімають з себе "останню сорочку". Або Чехія передає ескадрилью Мі-24, чи Іспанія приганяє цілий корабель військових вантажів.

Звісно, і в Європі є уряди таких країн, як у Німеччині та Угорщині, але не варто тішити себе ілюзіями, що союзи з декількох десятків держав можуть бути абсолютно монолітними. Тим паче, що Україна не входить ані в НАТО, ані в ЄС. І ми отримаємо допомогу з доброї волі, а не контролюємо виконання зобов'язань. І ця допомога надходить і буде надходити стільки, скільки потрібно для перемоги.

"Російська агресія є викликом міжнародному порядку, заснованому на правилах, та викликом вільним людям у всьому світі... Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки вона захищає своїх громадян, свій суверенітет та свою демократію", - заявив міністр оборони Ллойд Остін за підсумками зустрічі "Рамаштайн-2" 23 травня.

Загалом дійсність для РФ - катастрофічна. Бо вони ведуть війну без мети. Бо Кремль не пояснив своїм солдатам навіщо їм вмирати на українській землі. А Україна чітко розуміє, що веде війну ціна поразки в якій - Буча розміром від Харкова до Ужгорода. А перемога - вільне та безпечне майбутнє поколінь.

Читайте також: ЗСУ продовжує наступ на Херсонщині: у Криму вже не вистачає ліжок у шпиталі
ТЕГИ Війна