xcounter
#

ЗСУ отримають ракетні комплекси HIMARS та M270: чому про це можливо говорити впевнено

 M142 ​HIMARS
M142 ​HIMARS
39192

Збройні Сили України отримають справжню довгу руку для нищення армії РФ - M142 HIMARS та/або M270

Одразу три поважні американські видання, незалежно один від одного, вийшли з повідомленням, що рішення передати України далекобійні ракетні системи M142 HIMARS та/або M270 вже прийнято.

Зокрема New York Times, з посиланням на американських чиновників, повідомило, що рішення вже схвалено адміністрацією Джо Байдена. А Wall Street Journal, із посиланням на офіційних осіб США, - про рішення буде повідомлено на наступному тижні. До цього, із посиланням на "численних чиновників", про готовність прийняти позитивне рішення - написали у CNN.

Читайте також: Україну протикорабельними Harpoon посилила не тільки Данія: які країни передали ракети для знищення флоту РФ
M142 HIMARS
M142 HIMARS

Тобто про отримання Україною ракетних комплексів HIMARS та/або M270 можливо вже говорити доволі впевнено через цілий вал повідомлень у західних ЗМІ.

Нагадаємо, що вперше офіційно про необхідність отримання M142 HIMARS заявив Володимир Зеленський ще 13 квітня. Згодом прохання повторювали на всіх рівнях, зокрема про важливість його отримання говорив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний на початку травня.

M270
M270

Водночас, звісно, залишається невідомим, які саме ракети будуть передані до цих систем, бо вони можуть використовувати доволі широкий спектр від некерованих реактивних снарядів, до балістичних ракет. Зокрема некеровані реактивні снаряди M26 мають дальністю дії 32-45 км. Керовані M30/31 - б'ють на 60-70 км. А балістичні ракети серії ATACMS до 300 км.

Читайте також: Рашисти "економлять" авіацію, активно відстрілюють радянські Х-59 і "Точка-У" на фронті