xcounter
#

Залужний "вибиває" у США РСЗВ M142 HIMARS та М270 MLRS

61602
Залужний "вибиває" у США РСЗВ M142 HIMARS та М270 MLRS

Питання постачання Україні сучасних РСЗВ залишається відкритим

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний наголосив на важливості постачання Україні сучасних ракетних систем залпового вогню, які вкрай необхідні у війні з російськими окупаційними військами.

Так, у черговій розмові з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі Залужний вкотре наголосив на тому, що Україні потрібні новітні зразки озброєння: "Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS та М270 MLRS є дуже актуальним".

Читайте також: Пораховано розподіл сил армії РФ по напрямах: де концентрація БТГр рашистів найбільша та найменша і чому це важливо

З цього випливає, що передача Україні цих систем наразі залишається "під питанням" – раніше ГУР МОУ натякало на те, що ЗСУ вже використовують новітні зразки РСЗВ, надані країнами-партнерами, однак, ймовірно, йшлося про інші системи або ж ГУР МОУ відверто "тролило" рашистів.

Разом з тим, пізніше у Washington Post стверджували, що постачання систем HIMARS або ж M270 може розпочатися вже після того, як в Україну будуть поставлені гаубиці M777, які, до речі, вже нищать рашистів на передовій своїми активно-реактивними снарядами.

У будь-якому випадку, системи, про які говорить Залужний, безперечно потрібні Україні – наприклад, для того, щоб завдати удару по Кримському мосту.

Читайте також: Рашисти "підказали", де на Харківщині стоять їхні крупнокаліберні САУ "Малка" (відео)