xcounter
#

Гаубиці М777 від союзників вже мстять за Бучу, Ірпінь та Боярку активно-реактивними снарядами (фото)

95185
М777А2 від союзників вже у роботі (фото ілюстративне)
М777А2 від союзників вже у роботі (фото ілюстративне)

Понад 100 гаубиць М777А2 входять до одного з пакетів допомоги від США

Артилеристи ЗСУ вже використовують у боях гаубиці М777А2, які США, Канада та Австралія передали у якості військової допомогти. Принаймні про це говорять фото, які потрапили у мережу.

Зокрема фото з активно-реактивними снарядами М549, які були підписні: "За Ірпінь", "За Бучу", "За Боярку". На самих снарядах також добре видно маркування, яке і дало можливість визначити тип боєприпасу.

Читайте також: ЗСУ можуть розраховувати на масштабний перехід на американську 155-мм САУ М109 - Forbes

Також маємо зазначити, що ця зброя вже офіційно у строю, бо Пентагон офіційно заявив, що півсотні гаубиць вже передано.

Щодо снаряда М549, то дальність вогню ним з гаубиці М777 складає близько 30 км. Це дозволяє отримати перевагу у дальності стрільби над ворогом у цілих п'ять км. Зокрема найрозповсюдженіша російська артсистема "Мста" б'є на 24,7 км. Також треба зазначити, що у США активно-реактвні снаряди М549 не є таким дефіцитом, як у армії РФ. Тому, скоріш за все, їх відсоток з 190 тисяч снарядів, які передають США, доволі вагомий.

Але такі боєприпаси навіть у США не призначені для "повсякденного використання", а потрібні, в першу чергу, для контрбатарейної боротьби. Також зазначимо, що за точність вогню у М777А2 відповідає цифрова система управління вогнем, яка дозволяє вести "снайперський" вогонь навіть активно-реактивними снарядами.

Тобто, як і писав раніше Defense Express першочерговою задачею артилеристів, які отримають західні гаубиці буде саме знищення артилерії рашистів.

Читайте також: Пораховано розподіл сил армії РФ по напрямах: де концентрація БТГр рашистів найбільша та найменша і чому це важливо