xcounter
#

Рашисти "економлять" авіацію, активно відстрілюють радянські Х-59 і "Точка-У" на фронті

34062
Ворожа "Точка-У", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожа "Точка-У", ілюстративне фото з відкритих джерел

В окупантів загострюється страх перед "Стінгерами". Однак нам не вистачає засобів ППО, які б могли "діставати" ворожі літаки на висоті понад 5 км

Одразу з декількох власних джерел Defense Express стало відомо про таку тенденцію на фронті – орки почали "економити" свою фронтову авіацію, застосовують свої літаки та гелікоптери лише на напрямках головного удару.

А на другорядних напрямках окупанти намагаються "обійтись" виконанням ракетних ударів з використанням авіаційних крилатих ракет або ж оперативно-тактичних комплексів "Точка-У", щоб не "підставлятись" під нашу ППО.

Читайте також: Як рашисти використовують ракети Х-59, котрі бояться туману та дощу
Рашистський Су-34, під фюзеляжем підвішена ракета типу Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зокрема, за нашими даними, за добу 26 травня 2022 року рашисти випустили аж 10 крилатих ракет повітряного базування типу Х-59 по об’єктам в населених пунктах в Донецькій та Харківській областях. Наступного дня, 27 травня – дві крилаті ракети типу Х-22 та сім тактичних ракет "Точка-У" по об’єктам в Донецькій та Луганській областях.

По авіації ворога у фронтовій зоні є такі дані – для ударів по Лиману та Авдіївці протягом 27 травня орки виконали 19 літако-вильотів, діяли на висоті 6-8 кілометрів, удари відбувались у першу половину доби.

Рашистський Ту-22М3 з крилатими ракетами Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Робимо наступні висновки. У росіян під час війни проти України остаточно розвинулись "стінгеробоязнь" та страх перед нашою ППО. Тому, як тільки є можливість, для ударів по об’єктам у нашій прифронтовій зоні ворог використовує або ОТРК, або крилаті ракети повітряного базування, для пуску яких літакам орків не потрібно "підставлятись" під нашу ППО.

Щоб уникнути ураження нашими розрахунками ПЗРК, орки готові "пожертвувати" точністю бомбометання, і літають на висотах 6-8 кілометрів. Але це заодно вказує, що нам на фронті не вистачає засобів протиповітряної оборони, щоб "діставати" російські літаки і на висотах понад 6 кілометрів.

Україні потрібне посилення ППО
Читайте також: Перший пішов: МіГ-29 Повітряних Сил знищив рашистський Су-35С над Херсонщиною