xcounter
#

На "гарматне м'ясо" замість пенсії: у РФ скасували віковий ценз для укладення армійського контракту

3690
У різноманітних "Міхаличей" з РФ з'явилась унікальна можливість
У різноманітних "Міхаличей" з РФ з'явилась унікальна можливість

У армії РФ віковий ценз для новобранців різко підіймається під планку у 60 років

Величезні втрати в армії РФ, які вже впритул наблизились до 30 тисяч живої сили, вимагають від Кремля різких рухів щодо поповнення власного "гарматного м'яса".

Саме тому РФ у максимально стислі строки ухвалила закон, який скасовує віковий ценз для укладання першого контракту на службу у збройних силах РФ.Раніше існувала норма, яка обмежувала вік укладання першого контракту для громадян РФ з 18 до 40, а для іноземців до 30 років. Тепер у армію РФ можливо записатися у будь-якому "працездатному віці", тобто, для чоловіків, станом на 2022 рік, до 61,5 років.

Читайте також: Як "мангали" на танках РФ перетворили їх на братські могили без зв'язку та чого бояться рашиські танкісти - "епічне" інтерв'ю

Цей закон був прийнятий "одним махом". У нижній палаті парламенту - Держдумі, в першому читанні і в цілому. А успішне голосування у другій палаті парламенту, Раді Федерації, через 10 хвилин після голосування Держдуми. Також цілком очікувано він буде оперативно підписаний Путіним.

Цікаво, що самі рашисти пояснюють необхідність розширення віку абсолютно кумедно. Як зазначається в пояснювальній записці до закону, для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки потрібні високопрофесійні фахівці. Досвід показує, що вони стають до 40-45 років.

Водночас мова йде про розширення віку для укладання першого контракту. Тобто для осіб, які не мають реального військового досвіду та навичок із роботою із сучасним озброєнням. Простою мовою - тепер віковий ценз для новобранців різко піднявся під планку у 60 років.

З одного боку, це звісно може дозволити Кремлю одночасно вирішити декілька задач. По-перше, звісно, поповнювати ряди "гарматного м'яса". По-друге, кардинально вирішити питання із необхідністю утримувати великої кількості пенсіонерів. Чого підсанкційна економіка РФ може і не витримати.

Читайте також: Стало відомо, на якому напрямку росіяни готуються застосувати свої раритетні Т-62М
ТЕГИ Війна