xcounter
#

Іспанія переправляє Україні 200 тонн військових вантажів: корабль забезпечення вже прибув до Польщі

4747
Іспанія переправляє Україні 200 тонн військових вантажів: корабль забезпечення вже прибув до Польщі

Для доставки військових вантажів з Іспанії був використаний корабель логістичного забезпечення Ysabel

Іспанське судно логістичного забезпечення Ysabel на борту якого 200 тонн військової техніки та іншого озброєння та військових вантажів прибуло у польський порт Гдиня. Про це повідомило польське видання Dziennik.

Зазначимо, що як раніше писав Defense Express, корабель було відправлено 22 квітня, на ньому знаходиться 20 вантажівок та 20 бронемашин не названого типу, але головний вантаж - боєприпаси та амуніція. Таким чином, для доставки цього вантажу знадобилось шість днів.

Читайте також: Ешелони не пройдуть: підірвано залізницю під захопленим Мелітополем

Ysabel
Ysabel відноситься до спеціального типу суден - роклер

Також маємо нагадати, що до цього Іспанія поставила військових вантажів на 170 тонн, зокрема боєприпаси, амуніцію, засоби індивідуального захисту, кулемети та гранатомети C-90.

Зазначимо, що зараз допомога Україні частіше надходить авіаційним транспортом для чого також використовуються аеродроми у Польщі, яка стала справжнім логістичним хабом. Зокрема у США вже заявили, що в середньому в день направляють 7-10 військово-транспортних літаків з допомогою. Наприклад, саме літаками були відправлені гаубиці М777.

Водночас розкрутка маховика "ленд-лізу" неодмінно призведе до збільшення саме морських поставок озброєння, особливо, якщо мова йде про передачу допомоги США.

Читайте також: Німеччина продовжує "викручуватись": Бундестаг з величезним "АЛЕ" закликав передати важке озброєння ЗСУ