xcounter
#

Чому для РФ ілюзія "знищення" Patriot - це єдина гарантія існування Кремля: про систему ПРО НАТО та ядерну зброю рашистів

Patriot (фото: US DoD)
Patriot (фото: US DoD)
5611

Справа в тому, що"Кинжал" створювався не для того, щоб воювати проти України, а для єдиної й вкрай специфічної задачі в умовах війни саме з НАТО, й від його реальної боєздатності залежить те, чи повторить Путін долю Саддама Хусейна та Каддафі

У РФ стверджують, що під час комбінованої атаки "гіперзвуковими" Х-47 "Кинжал", балістичними та крилатими ракетами, а також дронами, яка відбулась 16 травня, нібито вдалось знищити ЗРК Patriot.

Й попри, здавалось, логічну презумпцію брехні, бо за офіційними даними міноборони РФ "знищило" у 5-7 разів більше літаків, танків, бронетехніки, артилерії та інших видів озброєння ЗСУ ніж було у складі на 2021 рік, передано за понад рік війни союзниками та навіть обіцяно до передачі у довгостроковій перспективі, чергова брехня Кремля чомусь сприймається дещо серйозніше.

Читайте також: Де саме рашисти скидають свої крилаті бомби з УМПК, і чому для боротьби з цим вкрай треба F-16
PAC-3
Patriot PAC-3 (фото: US DoD)

Чомусь, коли у РФ офіційно говорять про знищення отриманих нещодавно БМП Bradley ще у вересні минулого року, чи перехоплення, напевно казармою з російськими військовими, крилатої Storm Shadow, це сприймається з об'єктивним розумінням рівня брехні у РФ. Яка вже "знищила" HIMARS більше, ніж взагалі напевно вже вироблено у світі, на фоні "жестів доброї волі" та замовчуванням всього від втрати крейсера "Москва", до знищення за декілька хвилин одразу п'яти бортів від дій "брянського ППО".

Але те, що чергове "знищення", й на цей раз Patriot дуже жваво обговорюється, показує максимальні ресурси, які докладені Кремлем саме в інформаційному полі, зокрема й на міжнародному рівні. Й таким зусиллям є дуже просте пояснення: справа не просто у Patriot. Справа в тому, що цими ударами РФ намагається довести взагалі концепцію свого гіперзвукового озброєння й протидії протиракетній обороні США та НАТО.

Бо "Кинжал" створювався не для того, щоб воювати проти України. Він створювався для єдиної й вкрай специфічної задачі в умовах війни саме з НАТО.

Х-47 Кинжал
Х-47 "Кинжал"

Й необхідно повернутися одразу на десяток років назад. Тоді для захисту від російських міжконтинентальних балістичних ракет у США почали формувати систему протиракетної оборони, основа якої - комплекси з ракетами RIM-161 Standard Missile 3. Ці ракети розміщуються на есмінцях з системою Aegis, типу Arleigh Burke, а також у наземних пускових прямо у Європі - у Польщі та Румунії. Рішення розгортання цих елементів ПРО у Європі було прийнято ще наприкінці 2000-х років й дуже болісно сприйняте у Кремлі.

Бо такі комплекси ПРО дозволяють нівелювати загрозу з боку РФ у випадку ядерного конфлікту. Особливо за сценарієм, коли США із союзниками завдають так званий "удар на обезголовлення" по ядерних силах РФ, при цьому із можливістю використання лише конвенційних засобів, або з обмеженим використанням ядерного озброєння. Через те, що він не гарантує 100% знищення всіх ядерних сил РФ, комплекси ПРО є важливою страховкою й беруть на себе перехоплення тих ракет, які Кремлю все ж таки вдалось запустити. А прикривати ці наземні пускові від нападу тактичних балістичних ракет вже мають безпосередньо Patriot PAC 3.

RIM-161 Standard Missile 3
RIM-161 Standard Missile 3 (фото: US DoD)

У відповідь РФ починає розвивати засоби знищення саме таких об'єктів ПРО - спочатку доводять до прийняття на озброєння ОТРК "Искандер", який спеціально для цього розміщують у Калінінграді. Й головною його особливістю стає нібито саме можливість подолання "парасольки" Patriot PAC 3.

А потім створюють й "гіперзвукове" озброєння - Х-47 "Кинжал". Останній, у порівнянні із наземним комплексом має значну більшу оперативну мобільність й немає потреби у тому, щоб тримати вразливі наземні пускові у зоні дії тактичного озброєння країн НАТО.

Х-47 Кинжал
Для РФ було вкрай важливо отримати саме повітряний "Кинжал"

На цю задачу були кинути величезні ресурси й навіть повний індекс "Кинжала" у вигляді Х-47М2 прямо говорить про кількість версії й лише те, що "друга модернізована версія" ракети Х-47 змогла бути прийнята на озброєння. За аналогічною концепцією створюється й протикорабельний "Циркон", який також є "аналоговнєтною жахалкою" Путіна.

Й саме тому про створення "Кинжала" особисто ватажок рашистів повідомив із зазначенням, що він нібито "дозволяє гарантовано долати всі існуючі й, я думаю, перспективні системи ППО і ПРО, доставляючи до цілі на дальність до 2000 км ядерні та звичайні боєзаряди".

У фантазіях Кремля, спочатку за допомогою "Искандер", "Кинжал" та "Циркон" знищують засоби ПРО, для чого було необхідно "пробити" Patriot. При цьому гарантовано. А вже потім у створені коридори мають летіти міжконтинентальні балістичні ракети. Й цим самим гарантується завдання ядерного удару, яким РФ жахає світ.

MSE
Протиракета MSE для Patriot

Але ЗСУ довели, що Patriot перехоплює російські ракети, як балістичні, так й "Кинжали" й саме тому зараз у Москві очевидна паніка. Паніка у міноборони РФ, яке витратило величезні кошти на створення нового озброєння та запевнило Кремль, що воно буде працювати. Паніка у розробників, які гарантували намальовані характеристики, які хотіли отримати у Москві. Паніка у Кремлі, бо куди пішли кошти й що робити з концепцією "удару на обезголовлення".

На кожній ланці окрема паніка, бо все це була стратегічна програма, з відповідним бюджетом та рівнем корупції. Саме тому, у РФ ще у квітні минулого року у адміністративній будівлі 2-го науково-дослідного інституту міноборони РФ у Твері відбулась вкрай дивна пожежа. А у березні цього року відбулась не менш дивна "бавовна" у "КБ машиностроения" у Коломні під Москвою. Тобто вже тоді почався процес "замітання слідів", який розпочався невдовзі після реального застосування "Кинжала" проти України, який вже тоді показав, що щось не те й правда почала спливати.

Й саме тому ілюзія відносно ураження Patriot формується на всіх можливих рівнях, бо від цього залежить, спочатку, вірогідність цілого ряду російських посадовців залишитись живими взагалі. А по-друге, позиція Путіна, який чудово розуміє, що все, що його відрізняє від Саддама Хусейна та Каддафі у тому, що у нього є ядерна зброя. Поки.

Читайте також: Міжнародна коаліція F-16 для України: як це може виглядати та на які строки можливо розраховувати