xcounter
#

"Чому не влучила ракета": у РФ палає НДІ, який "приклав руку" до створення ОТРК "Іскандер" та іншої зброї

202307
"Чому не влучила ракета": у РФ палає НДІ, який "приклав руку" до створення ОТРК "Іскандер" та іншої зброї

Цей науково-дослідний інститут брав активну участь у створенні ОТРК, ЗРК та іншої зброї, якою зараз рашисти воюють в Україні

У РФ триває пожежа на 2-му науково-дослідному інституті міноборони РФ, який розташований у Твері. За попередніми даними площа пожежі – понад 1000 кв. м, також російські пропагандисти повідомляють і про понад 30 постраждалих та двох загиблих.

Причини пожежі наразі не повідомляються. Натомість у цьому випадку варто звернути увагу на таке – НДІ-2 Міноборони РФ у Твері активно розробляв навігаційні прилади, системи управління, наведення та орієнтації апаратів наземного, повітряного і космічного базування.

Читайте також: Росіяни ударили керованою ракетою Х-29 по вуличній вбиральні

ОТРК Іскандер
Під час пуску ракети ОТРК "Іскандер", фото ілюстративне

Так, наприклад, інститут брав активну участь у розробці ракетного комплексу "Іскандер", за його участі було прийнято на озброєння низку зенітно-ракетних систем, винищувачів-перехоплювачів та засобів автоматизації та управління.

Фактично, цей НДІ безпосередньо відповідав за те, щоб ракети влучали точно в ціль. Натомість за оцінками США до 60% ракет із точним наведенням, які РФ випускає по території України, не досягають цілей.

Тому ця пожежа, ймовірно, може бути спробою у традиційному для рашистів стилі "сховати" реальні причини того, чому ж російські ракети часто не долітають до цілі.

Читайте також: Услід за "Москвою": скільки ракет Нептун необхідно, щоб потопити кораблі Чорноморського флоту