xcounter
#

60% ракет рашистів не досягють цілей: Пентагон підтвердив аналіз Defense Express

Пуск "Іскандера"
Пуск "Іскандера"
3598

Сполучені Штати Америки оцінюють, що до 60% ракет із точним наведенням, які Росія використовує для атак на Україну, не досягають цілей. Про це повідомила агенція Reuters з посиланням на американських чиновників.

Нагадаємо, що 14 березня ми опублікували аналітичний матеріал під назвою "Пуски російських ракет по Україні: чому по цілях потрапило лише 40%", де був викладений аналіз ефективності застосування рашистами їхнього ракетного озброєння по нашим об'єктам.

Нині наші висновки, власне, підтвердили і посадові особи зі США, обізнані з розвідувально інформацією. Агенція Reuters повідомила, що три американські офіційні особи, посилаючись на дані американської розвідки, заявили, що рівень "ракетних" невдач Росії змінюється щодня. Він залежить від типу ракети, що запускається, і іноді може перевищувати 50%. Двоє з них сказали, що він досяг 60%.

Читайте також: Пуски російських ракет по Україні: чому по цілях потрапило лише 40%
Підготовка до пуску балістичної ракети ОТРК
Підготовка до пуску балістичної ракети ОТРК "Искандер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Один із чиновників сказав, що розвідка показала, що російські крилаті ракети повітряного базування мали збій у діапазоні від 20% до 60% залежно від дня. Такий високий рівень провалів може включати що завгодно, від невдач запуску до того, що ракета не вибухнула при ударі.

За оцінками Пентагону, Росія випустила по Україні понад 1200 ракет усіх видів з початку війни. Американські чиновники не сказали, скільки з них влучили в цілі. При цьому офіційні особи США, які говорили на умовах анонімності, також не розкрили, що саме спричиняє високі показники невдач російських ракет, повідомила агенція Reuters.

Читайте також: ОТРК "Іскандер": всі "надздібності" з категорії шоу-зброї