xcounter
#

Велика Британія починає "гібридну війну" проти РФ на морі: в хід йдуть гідрографи та підводні дрони

11083
Зокрема, Королівські ВМС замовили будівництво нового розвідувального корабля, що полюватиме на російські підводні човни за допомогою підводних безпілотників
Зокрема, Королівські ВМС замовили будівництво нового розвідувального корабля, що полюватиме на російські підводні човни за допомогою підводних безпілотників

Також військово-повітряні сили Великої Британії провели демонстративний політ біля головної бази Північного флоту РФ

Збройні сили Великої Британії прагнуть превентивно паралізувати дії підводних човнів Російської Федерації, котрі можуть загрожувати роботі "критичних підводних комунікацій", зокрема – підводних кабелів, на які припадає 97% комунікацій зв’язку в світі, і через котрі проходять щодня фінансові розрахунки на трильйони доларів. Про це пише портал ukdefencejournal.

Патрульні кораблі класу River Batch 2 - головний засіб відлякування російських субмарин від берегів Великої Британії

Королівські ВМС замовили будівництво нового розвідувального корабля, що має стати в стрій у 2024 році.

Читайте також: Керченський міст до Криму може бути знищено: Росія готує десант для захисту

Цей корабель має бути оснащений підводними дронами, відповідною гідроакустичною та гідролокаційною апаратурою, щоб виявляти російські підводні човни. Інші характеристики такого корабля – не розкриваються.

Королівські ВМС Великої Британії на даний момент мають лише одне розвідувальне судно - гідрограф - HMS Scott. Очевидно, його характеристики британських військових уже не влаштовують

Також на днях Королівські військово-повітряні сили Великої Британії провели демонстративний проліт одного із трьох розвідувальних літаків RC-135W біля Мурманська, де розташована головна база Північного флоту РФ.

Відомо, що для польоту був задіяний літак із хвостовим номером "ZZ666", політ виконувався під номером "RRR7223". На маршруті від Великої Британії до Мурманська британський RC-135W дозаправився над Північним морем від американського "повітряного танкера" KC-135, що базується на британській авіабазі Mildenhall.

Відзначається, що такий демонстративний проліт британського розвідника KC-135 також був елементом превентивного стримування дій військово-морських сил РФ, зокрема – підводних човнів.

Мотив таких дій – Велика Британія хоче вивільнити ресурси для того, щоб в рамках концепції "Глобальна Британія" Королівські ВМС мали достатньо сил та ресурсів для проекції сили в усіх чутливих регіонах світу.

З однієї сторони, той же Північний флот РФ полюбляє "лоскотати нерви" британцям демонстративними проходами в протоці Ла-Манш дизель-електричних субмарин проекту 877. І доволі часто на супровід цих "Варшавянок" виконують патрульні кораблі типу River Batch 2, або ж і фрегати Королівських ВМС.

Британські моряки також хочуть "полоскотати нерви" своїм російським візаві

Але – з однієї сторони, Великій Британії навіть патрульні кораблі потрібні й для "демонстрації прапору" в інших куточках світу: зокрема, на днях HMS Trent прибув до Гібралтару для несення служби спільно із силами НАТО. У Британії навіть розглядають план взагалі перетворити River River Batch 2 на повноцінні бойові кораблі шляхом установки протикорабельних ракет NSM. Тим більш, що кораблі River River Batch 2 мають відповідну систему управління вогнем.

Британський патрульний корабель HMS Trent

А більш крупні кораблі, класу "фрегат" чи "есмінець" - потрібні Великої Британії для захисту своїх союзників.

Зокрема, 12 березня в акваторію Балтійського моря увійшла оперативна група військово-морських сил Великої Британії, котра складається із фрегатів HMS Lancaster, HMS Westminster і танкера RFA Tiderace. Вони прибули для захисту країн Балтії від можливої агресії РФ.

Також – Велика Британія готує вихід в Тихоокеанський регіон своєї ударної групи на чолі з авіаносцем Queen Elizabeth. Для супроводу цього корабля потрібні мінімум по два есмінці та по два фрегати, при тому що сумарна кількість кораблів такого типу в складі британських ВМС складає 19 одиниць.

В перший свій бойовий похід авіаносець HMS Queen Elizabeth піде з авіагрупою в 15 винищувачів F-35B, хоча треба мінімум 24 таких літаки на борту
Читайте також: Поки "Адмирал Кузнецов" ржавіє: Кремль послав в арктичне патрулювання палубні винищувачі МіГ-29К