xcounter
#

Керченський міст до Криму може бути знищено: Росія готує десант для захисту

Десантування з Іл-76
Десантування з Іл-76
4832

Саме так у польському профільному виданні Defenсe24 оцінюють нещодавні навчання армії Російської Федерації, які відбулися на окупованому півострові.

Росіяни готують свої повітряно-десантні війська для швидкого зміцнення військового гарнізону, розташованого на Кримському півострові. Це може означати, що російські планувальники-оператори враховують ймовірність знищення Керченського мосту у разі можливого військового конфлікту з Україною, і тому - як першу необхідність - відпрацьовують використання повітряного маршруту для поповнення сил.

Про це йдеться у публікації Rosjanie boją się utraty Krymu?/ Росія боїться втратити Крим?

Читайте також: Як і для чого в РФ реформують повітряно-десантні війська
Десантування Крим
Загалом, за даними міністерства оборони Росії, до навчань було залучено понад 2000 солдатів і понад 500 одиниць військової техніки

"Вправи повітряно-десантних військ у Криму можуть здивувати, оскільки теоретично простішим способом зміцнення кримського гарнізону є використання сухопутної дороги через Керченську протоку (завдяки автомобільному та залізничному мосту) або морського шляху (завдяки кораблям-амфібіям ).

Керченский мост
Російські планувальники-оператори враховують ймовірність знищення Керченського мосту у разі можливого військового конфлікту з Україною

Однак росіяни, мабуть, почали розуміти, що в Україні вже є системи озброєння, які можуть перервати морські лінії постачання або, якщо не зруйнувати, то принаймні пошкодити Керченський міст", стверджується у публікації Defenсe24.

"Тому для посилення оборони Кримського півострова передбачається направлення туди повітряно-десантних військ, поки допомога не зможе прорватися сухопутним шляхом - насамперед через Східну Україну.

Звичайно, першим кроком є використання сил, дислокованих у Південному військовому окрузі, і тому вони зараз готуються діяти в конкретних умовах, які панують в Криму та пов'язаних з ними обмеженнях", наголощується у висновках польського видання.

Міністерство оборони Росії днями повідомило, що повітряно-десантні війська, розташовані в Південному військовому окрузі, практикують повітряну та морську висадку на Кримський півострів. Завдання виконувалося протягом кількох днів навчань, під час яких десантники та їх техніка раніше були перевезені на Кримський півострів зі своїх постійних баз у Ставропольському та Краснодарському краї.

Пізніше підрозділи 247-го десантно-штурмового полку відпрацювали завантаження на транспортні літаки в аеропорту "Кіровське" у Криму (на північ від Феодосії).

В епізоді маневрування на аеродромі Кіровське на літаки Іл-76МД російської військово-транспортної авіації було завантажено три десантні бойові машини БМД-2К-АС, які перед тим здійнили марш по цивільних ґрунтовіх та асфальтованих дорогах Криму.

Завантаження БМД-2К-АС на літаки Іл-76МД російської військово-транспортної авіації

Всі завантажені машини та 350 солдатів були десантовані на парашутах у зазначеному районі Кримського півострова (полігон "Опук").

Їх підтримку та захист забепезпечували підрозділи штурмових рот з вертольотів Мі-8АМТС.

Крім того, частина солдатів та артилерійської техніки була викинута на берег з десантних кораблів Чорноморського флоту Росії. Попередньо район висадки був дорозвіданий за допомогою безпілотних літальних апаратів "Орлан-10".

Частина сил та засобів була доставлена на берег з десантних кораблів Чорноморського флоту

Загалом, за даними Міністерства оборони Росії, до начань було залучено понад 2000 солдатів і понад 500 одиниць військової техніки під командуванням генерал-майора Андрія Суховецького, який є командувачем 7-ї гірсько-штурмової дивізії з Новоросійська.

Адже частини, долучені до навчань, були саме з цього з'єднання: це 247-го гвардійський десантно-штурмовий полк зі Ставрополя та 1141-й артилерійський полк з Анапи. Додатково використовувались сім військових транспортних літаків Іл-76МД, штурмовики та армійська авіація.

Читайте також: Гірськострілецькі війська Росії: аналіз структури, завдань та загроз для України