xcounter
#

У РФ показали, як тренуються відбивати атаки Magura V5 аж на Тихому океані

2848
У РФ показали, як тренуються відбивати атаки Magura V5 аж на Тихому океані

Для захисту від морських дронів-камікадзе додатковими кулеметами часів Другої світової у РФ почали оснащувати навіть найсучасніші кораблі спущені на воду менше року тому

Так зване міноборони РФ показало доволі цікаве відео з тренуваннями кораблів Тихоокеанського флоту, яке було присвячено відбиттю атаки морських дронів-камікадзе.

Повідомляється, що у навчаннях взяли участь понад 15 кораблів та катерів, зокрма і три найсучасніші російські корвети проєкта 20380 типу "Совершенный", включно із наймолодшим кораблем флоту "Резкий", що був переданий у вересні 2023 року.

Читайте також: Цікаве фото літака РЕБ EA-18G Growler з позначкою збитого Ми-24: які є варіанти

Хоча саме цей флот, з постійною базою дислокації кораблів у Владивостоку та на Камчатці, знаходиться максимально далеко від України, скоріш за все рішення, які використані є типовими для всіх флотів РФ. Зокрема й для Чорноморського, який від дій таких дронів, як Magura V5 втратив потопленими ВДК "Цезарь Куников", патрульний корабель "Сергей Котов", а також ракетний катер "Инвановец" і це не рахуючи менших цілей та ураження.

І боронитися від дронів на російському флоті хочуть за допомогою додаткових кулеметів та моряків з автоматами. Зокрема на кадри потрапляє встановлений на вертлюг ДШК, який перебуває на озброєнні з 1938 року.

Встановлення якого вочевидь є браком більш сучасних моделей великокаліберних кулеметів, наприклад, "Утес", що на озброєнні з 1972 року. І хоча у повідомленні зазанчено використання й сучасних аналогічних кулеметів "Корд", вони помічені не були.

Також відбивати атаку морських дронів-камікадзе мають і моряки зі звичайними автоматами Калашникова. При цьому вогонь ведеться просто кудись туди у бік уявної цілі, а не по мішені. Тобто цінність таких стрільб - відповідна. Не говорячи про те, що дрони зазвичай атакують у ночі.

Окрім того, залишається взагалі під питанням, а навіщо їх проводити, якщо на російських кораблях встановлені штатні швидкострільні артилерійські системи, наприклад, АК-630.

Це 30-мм автоматична гармата зі швидкострільністю до 5000 пострілів на хвилину, яка об'єднана у єдину бойову керуючу систему з власним РЛС та системою керування вогнем "Пума" 5П-10. Це нова російська розробка, яка нібито має забезпечувати одночасне супроводження до чотирьох цілей з автоматизованим керуванням декількома артилерійськими установками корабля.

Але, чомусь, у РФ тепер на найсучасніші кораблі Тихоокеанського флоту РФ, а мова йде про чотири корвети проєкта 20380, які передавались з 2017 по 2023, а ще два мають передати до 2027 року, отримають ДШК на вертлюгах.

Резкий»
Корвет "Резкий" проєкту 20380, ТОФ

Слід зазначити, що також на відео показано відпрацювання пошуку морських дронів за допомогою БПЛА вертикального злету та посадки. І на російських сучасних кораблях, починаючи з корвета, вони штатно базуються разом із вертольотами типу Ка-27.

дрон вмф рф
Читайте також: Масована атака танк-сараїв: ворог продовжує масштабувати кількість, але щось пішло не за планом