xcounter
#

Скільки дронів Magura V5 необхідно щоб потопити патрульний корабель "Сергей Котов" (відео)

4376
Вже пошкоджений "Сергей Котов" у прицілі Magura V5
Вже пошкоджений "Сергей Котов" у прицілі Magura V5

Успішна атака морських дронів Magura V5 знову продемонструвала успішність тактики атаки зграєю

Головне управління розвідки Міноброни України виклало відео зі знищенням патрульного корабля проєкту 22160 Чорноморського флоту РФ "Сергей Котов", який сьогодні, 5 березня, був атакований морськими дронами-камікадзе Magura V5.

На ньому зафіксована скоординована атака "зграєю" дронів, які з різних напрямів атакували російських корабельпослідовно уражаючи його найбільш вразливі місця.

Читайте також: Якщо рашисти змогли збудувати потужні укріплення, то що в них з інженерними військами

Зокрема перший удар дроном приходиться у центральну частину, одразу за надбудовою, по лівому борту корабля, там де знаходяться енергетична установка з двох дизельних двигунів 16Д49 по 6000 к.с. кожен.

проект 22160 схема

Також, відповідно, до викладеної послідовності у відео, другий дрон атакує у той самий район корпусу корабля, але вже з правого борту. В результаті російський воєнний корабель, який намагався втекти з під удару, залишився не лише без ходу, а й з пробоїнами.

А далі пройшов процес остаточного знищення вже пошкодженого корабля й показано атаку ще двох дронів, обидва - з лівого борту. При цьому один з них вже традиційно уражає корабель у вже існуючу пробоїну. Зокрема на кадрі нижче видно внутрішній розкручений відсік корабля. Таким чином загалом для знищення патрульного корабля проєкту 22160 п'ять дронів.

Сергей Котов

Також ГУР МОУ оприлюднило перехоплення розмови, на якій командир 184-ої бригади кораблів охорони ЧФ РФ здійснює доповідь. Відповідно до неї, у відбитті атаки українських дронів, яка сталась близько 1 години ночі, брав участь не лише корабель, а й вертоліт. Водночас попри те, що ворог знав про можливість атаки, а екіпаж був попереджений, заподіяти атаці ворог виявився не в силі.

Аналогічна тактика була використана під час результативної атаки на ВДК "Цезарь Куников" 14 лютого 2024 року. Тоді також Magura V5 атакували "зграєю" й добивали у вже існуючі пробоїни.

Читайте також: Екзотичні бельгійські HESH-снаряди до Leopard 1 помічені в Україні, танки з цієї країни також ймовірно є