xcounter
#

Цікаве фото літака РЕБ EA-18G Growler з позначкою збитого Ми-24: які є варіанти

22759
Фото ілюстративне — NAVAIR
Фото ілюстративне — NAVAIR

Цей літак діяв на Близькому Сході, де США боролися із ракетами та ударними дронами єменських хуситів

Повітряні сили США цього місяця оприлюднили цікаву фотографію літака радіоелектронної боротьби EA-18G Growler на якому можна побачити відмітку "знищеного" гелікоптера Ми-24 — відзначається, що фото було зроблено "у нерозкритому місці у зоні відповідальності Центрального командування США" 2 травня, літак належить ескадрильї, яка дислокувалася на борту авіаносця типу Dwight D. Eisenhower.

EA-18G Growler
Фото — U.S. Air Force

Як відзначають у виданні The War Zone, це вперше фото цього літака, які діють на Близькому Сході з позначкою знищеної цілі. Водночас поки залишається незрозумілим, чи ця позначка дійсно означає знищення літака або ж фіксує "тренувальне "вбивство". Як приклад у виданні нагадують, що раніше фіксувалися ті ж штурмовики A-10 зі "знищеними" F-16 та F-22 під час навчань, і це не рідкість.

Читайте також: РФ хизується надзвуковими Х-38 на 40 км, ЗСУ на фронті треба потужніша ППО

Крім того, Ми-24 беруть участь у навчаннях як "агресори", хоча тут залишається дивним той факт, що військові вирішили зберегти це маркування під час розгортання літака. "Якби EA-18G дійсно збив ворожий Hind, то це було б новою розробкою і могло б стати перший справжнім повітряним ураженням для Growler", — відзначають у виданні.

Як раніше розповідали у військово-морському флоті США, у рамках їхньої програми "аварійного реагування" палубні літаки радіоелектронної боротьби EA-18G Growler повинні отримати розширені можливості для боротьби з ударними безпілотниками єменських хуситів.

Йдеться про те, щоб ці літаки РЕБ могли нести ракету класу "повітря-повітря" AIM-9X Sidewinder, і саме для машин ВМФ США це дійсно нова можливість, натомість така "опція" вже існувала, наприклад, для австралійських Growler.

Читайте також: "Літаючі машини" на полі бою - які завдання вони можуть виконувати будуть вирішувати у ПС США