xcounter
#

РФ хизується надзвуковими Х-38 на 40 км, ЗСУ на фронті треба потужніша ППО

4553
Рашистська Х-38, зображення з відкритих джерел
Рашистська Х-38, зображення з відкритих джерел

Що це взагалі за ракета, і чому її використання ворогом настільки показове

Російські пропагандисти в своїх матеріалах стверджують, що в останній час почали активніше використовувати для ударів по цілям в прифронтовій зоні керовані ракети типу Х-38, зокрема у варіанті Х-38МЛ із лазерним наведенням. Така ракета має одразу дві особливості – дальність пуску всього до 40 кілометрів, та водночас надзвукову швидкість польоту (до 2,2 Мах).

Якщо врахувати і те, що ця ракета має бойову частину масою 250 кілограмів при стартовій масі всього 520 кілограмів, то можемо заодно побачити, наскільки проблемною та небезпечною для Сил оборони України є рашистська Х-38.

Читайте також: Рашисти "знову" прийняли на озброєння свою "Булаву", хоча вже планують її замінити
Рашистська Х-38, зображення з відкритих джерел

Автори порталу The Drive, котрі звернули увагу на частоту рашистських повідомлень про застосування Х-38 для ударів по прифронтовій зоні, акцентують, що ці ракети ворог використовує зокрема для ураження логістичних комунікацій. І також – для цілевказівки для ударів Х-38 окупанти використовують розвідувальні безпілотники "Орлан-10".

Крім того, виходить, що самі російські пропагандисти позиціонують свої Х-38 як своєрідне "доповнення" до керованих авіабомб з модулями УМПК, котрі зараз виступають основним засобом ураження для тактичної авіації "ВКС РФ".

Рашистська Х-38, зображення з відкритих джерел

В свою чергу, від Defense Express наголосимо на таких важливих моментах. Зважаючи на малий показник дальності всього в 40 кілометрів, рашистська авіація може використовувати ракети Х-38 лише в зонах поблизу лінії фронту, які не "перекриваються" належним чином нашою протиповітряною обороною.

Відповідно, сам факт використання рашистами керованих ракет Х-38 можна оцінити як "симптом", який прямо вказує на необхідність термінового підсилення протиповітряної оборони ЗСУ на лінії фронту за рахунок поставок від Заходу.

Рашистська Х-38, зображення з відкритих джерел
Читайте також: На яку зброю для ЗСУ може піти допомога в $2 млрд, про яку оголосив Блінкен