xcounter
#

У РФ кажуть, що нібито "понад 50 "Панцирів" захищають їхні об’єкти від ударів безпілотників

2731
У РФ кажуть, що нібито "понад 50 "Панцирів" захищають їхні об’єкти від ударів безпілотників

Ця кількість була озвучена публічно і прозвучала після попередніх новин про те, що російська протиповітряна оборона не в змозі забезпечити повноцінний захист об’єктів на території РФ від ударів далекобійних дронів

Командувач військами протиповітряної та протиракетної оборони так званих "повітряно-космічних сил РФ" Андрєй Смірнов озвучив кількість зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцирь", що прикривають "промислові об’єкти" і не тільки" на території противника — за його словами, для протидії українським безпілотникам залучено "понад 50 бойових машин "Панцирь", а також й інші засоби — переносні зенітні ракетні комплекси, засоби РЕБ тощо.

Він також відзначає, що у рамках протидії безпілотникам "розгорнуто велику кількість постів візуального спостереження". Смірнов загалом відзначає, що, мовляв, була проведена значна робота з посилення протиповітряної і протиракетної оборони після перших ударів українських дронів безпосередньо по території РФ.

Читайте також: Скільки Су-57 зараз може бути в рашистів, та скільки Х-69 може в теорії взяти один літак

Цікаво, що заява про кількість "Панцирів", які прикривають об’єкти на території РФ, прозвучала після того, як російські пропагандисти оприлюднили матеріали про те, що їхня ППО не здатна повноцінно захистити НПЗ від атак, і що вони хочуть масштабувати виробництво неназваної системи РЕБ, яка нібито вміє боротися з фактично усіма безпілотниками.

Загалом варто відзначити, що сьогодні у РФ дійсно на державному рівні говорять про захист НПЗ та інших об’єктів від атак безпілотників. Водночас Defense Express раніше аналізував, скільки часу може піти у противника на виконання такого завдання і чи вистачить їм "Панцирів".

Крім того, для протидії безпілотним літальним апаратам противник фактично скопіював ідею створення мобільних груп протиповітряної оборони — ворог планує масово впроваджувати їх для захисту своїх об’єктів, хоча це буде доволі складним завданням.

Читайте також: А скільки ЗРК Patriot має Ізраїль, і що в нього взагалі з ППО