xcounter
#

У РФ визнають, що ППО не захистить їхні НПЗ від українських дронів і хочуть масштабувати "чудо-РЕБ"

9169
У РФ визнають, що ППО не захистить їхні НПЗ від українських дронів і хочуть масштабувати "чудо-РЕБ"

Ворог заявляє, що нібито вже має комплекс радіоелектронної боротьби, який може захистити "від усіх дронів", і зараз питання у масштабуванні розробки

Після низки успішних атак далекобійних ударних дронів по російських нафтопереробних заводів, ворожі пропагандистські ЗМІ визнають, що у них немає можливості прикрити всі ці об’єкти засобами протиповітряної оборони — у тому числі й через те, що низка з них вже втрачені на полі бою — і тепер шукає нові способи, як захистити цю критичну інфраструктуру.

Удари по НПЗ

Зокрема як заявляє перший заступник голови "Ростєха" Владімір Артяков, вони хочуть прикрити свої НПЗ від атаки дронів системами радіоелектронної боротьби — заявляється ворог вже має у своєму активі комплекс, який начебто може впоратися із таким завданням, але "просто раніше він не випускався масово".

Читайте також: Удари по російських НПЗ продовжились: виведено з ладу Куйбишевський НПЗ

Артяков заявляє, що цей комплекс нібито може ефективно боротися проти "практично всіх видів дронів і всіх видів керованих літальних апаратів", і що зараз вони "активно проводять роботу із захисту наших інфраструктурних об’єктів на території Російської Федерації.

Цей комплекс нібито вже почали застосовувати, хоча поки що деталей про цю ворожу зброю немає. Звичайно, тут можна згадати, як рашисти ще минулого року заявляли, що протестували модернізований антидронний комплекс "Серп-ВС5Д" на одному з об’єктів енергетичної інфраструктури (розробка НДІ "Вектор"), але цілком ймовірно, що можливо йдеться і про інше рішення.

"Серп-ВС5"
"Серп-ВС5"

І з одного боку, звичайно, "комплекс РЕБ, що протидіє всім дронам", звучить як чергова "чудо-зброя", але з іншого — факт, що ворог працює у цьому напрямку і планує захищатися від дронових атак засобами РЕБ треба взяти до уваги в контексті подальшого розвитку наших безпілотних літальних апаратів.

Повертаючись до варіанту, коли ворог може прикрити НПЗ засобами протиповітряної оборони, то раніше Defense Express аналізував, скільки часу у РФ піде на прикриття НПЗ засобами ППО та чи вистачить "Панцирів".

І що також РФ буквально скопіювала ідею мобільних груп протиповітряної атаки для знищення безпілотників — із зенітками ЗУ-23-2 на вантажівках і також великокаліберними кулеметами на пікапах.

Читайте також: Що в середині дрона "Лютий", який нищить російські НПЗ (фото)