xcounter
#

Що в середині дрона "Лютий", який нищить російські НПЗ (фото)

24833
Далекобійний дрон-камікадзе "Лютий"
Далекобійний дрон-камікадзе "Лютий"

У РФ вперше показали фото з уламками далекобійного дрона-камікадзе "Лютий", яким вже уражено понад дюжини нафтопереробних заводів

Українські дрони вже на постійній основі завдають методичних ударів по російських нафтопереробним заводам, демонструючи максимальну широку географію ударів на дальностях до 1000 км від кордону.

А головним інструментів цих ударів, з огляду на численні відео зняті у РФ з самими атаками дронів, став "Лютий" - далекобійний дрон-камікадзе. Але варто розуміти, що не всі дрони долітають до цілі, все ж таки у РФ є засоби протиповітряної оборони.

Читайте також: Українські розробники показали вітчизняний FPV-дрон на оптоволокні (відео)

Хоча лише зараз у РФ показали уламки дрону "Лютий", які дають відповідь на деякі питання щодо його конструкції та бойової частини.

Далекобійний дрон-камікадзе Лютий

Одразу маємо зазначити, що рашисти неправильно розклали окремі частини дрона, бо двигун знаходиться у хвостовій частині "Лютого", який має штовхальний, а не тягнучий гвинт.

Далекобійний дрон-камікадзе Лютий двигун

Також у РФ показали бойову частину "Лютого", яка за їх оцінкою важить 50 кг, що відповідає показнику Shahed-136. Вочевидь це осколково-фугасна бойова частина у корпусі з готовою насічкою уламків.

Далекобійний дрон-камікадзе Лютий бойова частина

Звісно аналіз цих уламків може дати РФ певну інформацію щодо можливостей дрона та його системи наведення. Але справа в тому, що зараз Москва демонструє дуже розтягнуту реакцію для протидії знищенню її нафтопереробної інфраструктури. Бо попри очевидність місць ударів наразі не помічено значної концентрації навколо них засобів ППО.

Читайте також: Як виглядають бетонні ДОТи й чому на фото - ще не заверешена робота