xcounter
#

Супутникові знімки показали, що окупанти на авіабазі "Бельбек" намалювали собі одразу чотири нових літаки

14051
МиГ-31, фото ілюстративне
МиГ-31, фото ілюстративне

"Мальована авіація" рашистів поповнилася ще одним зразком, тепер ворог малює літаки в тимчасово окупованому Криму

Нові супутникові знімки з аеродрому, який експлуатують російські війська, демонструють, що окупанти масштабують свою практику "мальованої авіації", коли у спробах "обдурити" розвдіку ворог наносить зображення тих чи інших літаків на своїх авіабазах — на черговий епізод з намальованими літаками звернув увагу OSINT-аналітик @MT_Anderson.

Він оприлюднив кадри з авіабази "Бельбек", що в тимчасово окупованому Криму — на знімках, які датовані 26 жовтня можна побачити низку російських літаків, чотири з яких — це намальовані літаки МиГ-31.

Читайте також: У слід за пусками РФ ядерних ракет, США випустять свій Minuteman III

Причому з урахуванням того, що поруч з намальованими розташовані й декілька справжніх МиГ-31, то можна чітко побачити різницю між літаками — передусім "фальшивку" видає відсутність тіней, дещо більша розмитість контурів (хоча не виключено, що деякі зразки ще не домальовані), інший колір тощо.

До речі, тут варто звернути увагу й на те, що раніше цього місяця OSINT-дослідник @MT_Anderson публікував супутникові кадри з того ж "Бельбека", і тут ми можемо побачити, що станом на 15 жовтня намальованих "МиГів" ще не було, водночас там було розташовано чотири справжніх літаки МиГ-31, "захищені" імпровізованими бар’єрами.

Нагадаємо, вперше намальовані літаки на російських авіабазах засвітилися на супутникових знімках наприкінці вересня цього року — тоді на аеродромі стратегічної авіації "Енгельс" можна помітити як мінімум два намальовані бомбардувальники Ту-95МС.

Причому один з намальованих Ту-95МС у рашистів вийшов таким собі "гібридом Ту-95 та Іл-76", бо окупанти не змогли адекватно передати на малюнку ширину крил бомбардувальника.

Разом з тим, повертаючись до свіжих супутників з авіабази "Бельбек" за 26 жовтня, то тут варто відзначити й такий факт, який навіть важливіший за ту ж мальовану авіацію — що один зі своїх літаків, ймовірно, Су-27, схований в ангарі, що насправді є кращим захистом, ніж шини та інші імпровізації. Втім, ознак того, що окупанти розбудовують нові ангари для своїх літаків на знімках поки не фіксується.

Читайте також: США показали відео з B-52, як китайці на своїй копії Су-27 небезпечно близько пролетіли повз бомбардувальник