xcounter
#

Рашисти за рік хочуть виготовити хоча б 40 танків Т-14 "Армата", коли доїдуть на фронт – невідомо

6122
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел
Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Кремль не полишає надії "воскресити" своє "вундерваффе", але з цим завданням справляється поки лише пропаганда

РФ ще не завершила державні випробування дослідного зразка танка Т-14 "Армата", і все ще сподівається нарешті почати серійне виробництво цієї бойової машини.

Перші танки мають надійти у війська після 2023 року, орієнтовний обсяг виробництва у першій партії – 40 одиниць. Про це заявили у Військово-промисловій комісії (структура при президенту РФ), пише портал Defense Romania.

Читайте також: Мотострілецька дивізія, як основне з'єднання армії РФ: скільки в неї танків, артилерії та живої сили
Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Такі заяви доволі різко контрастують із тим "шоу", яке влаштовувала рашистська пропаганда для свого "внутрішнього споживача". Топ-пропагандон Владімір Соловйов недавно сфотографувався біля трьох танків Т-14 разом з екіпажами, додав підпис "Армата йде на Захід". І це уже дало привід для деяких наших ЗМІ порозмірковувати по темі, наскільки реальною може бути поява рашистських Т-14 "Армата" у боях проти ЗСУ в найближчий час.

Хоча по факту єдине, що насправді можна побачити на пропагандистських фото рашистів – вони сформували три екіпажі для трьох дослідних Т-14 "Армата", і що ці танки мають гарну прохідність по грунту, та не більше.

Рашистські Т-14 "Армата", грудень 2022 року, фото з відкритих джерел

Кремль насправді докладає усі можливі зусилля, щоб воскресити проект цього бронетанкового "вундерваффе".

Наприклад, на початку жовтня 2022 року у відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує на відновлення випробувань цього танка, і що рашисти вирішили обійти проблему із силовою установкою як слабким місце "Армати". За початковим проектом Т-14 мав би оснащуватись дизельним двигуном А-85-3А потужністю в 1500 кінських сил, але на випробуваннях цей танк раптом почав видавати "реактивний" звук, характерний скоріше для газотурбінного двигуна.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Все рівно ще в 2020 році Челябінскій тракторний завод "розписався" в тому, що не зможе серійно виробляти двигун А-85-3А, головним чином – через недоліки цього агрегату. Що в свою чергу заважало рашистам запустити серійне виробництво "Армати". Хоча в лютому 2021 року Кремль уже заявляв про початок виробництва першої партії в 132 машини типів Т-14 та важких БМП типу Т-15.

Тепер же мова про орієнтовний строк поставки не раніше 2024 року, та обсяг в 40 танків Т-14. З однієї сторони це вказує, що росіяни навряд чи в найближчий час зможуть відправити на фронт воювати проти ЗСУ хоч якусь значиму кількість "Армат". З іншої сторони, не варто виключати варіант, що рашисти можуть відправити на фронт ті самі два дослідні зразки Т-14, чисто з пропагандистською метою. І щоб зазнати рівно такого самого фіаско, як гітлерівська Німеччина при першому застосуванні знаменитого танка "Тигр".

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти шукають виправдання, чому розпіарену "Армату" й досі не протестували на полі бою