xcounter
#

Рашисти шукають виправдання, чому розпіарену "Армату" й досі не протестували на полі бою

5919
Рашисти шукають виправдання, чому розпіарену "Армату" й досі не протестували на полі бою

Російський новітній танк має всі шанси так і залишитися "парадним" зразком

За понад дев’ять місяців повномасштабного вторгнення російський новітній танк Т-14 "Армата (на відміну від Т-90М "Прорыв") так і не "засвітився" на полі бою – з одного боку, доволі логічно, бо державні випробування цього танка мають завершитися лише у 2023 році – разом з іншими російськими "новітніми" зразками техніки.

Т-14
Т-14 "Армата", фото ілюстративне

З іншого боку – оскільки окупанти часто схвально відгукувалися про цю новітню розробку, то чому б не протестувати її безпосередньо на полі бою? І схоже, щоб "прикрити" всі недоліки цього танка, які спливуть у реальних бойових діях, окупанти вирішили "розігнати" виправдання, чому "Армата", схоже, так і не з’явиться на передовій.

Читайте також: РФ вивела Т-14 "Армата" на нові випробування, "мангал" на цей танк варити не стали

Зокрема, вони нібито бояться, що "Армата" повторить долю одного з Т-90М, який "елітна" Таманська дивізія кинула під час втечі на Харківщинікинула під час втечі на Харківщині. Тоді російські експерти бідкалися, що цей танк потрапить в руки американських фахівців, які розкриють всі секрети новітнього Т-90М "Прорив".

Т-90М
Т-90М "Прорыв"

Також окупанти скаржаться й на те, що "Армата" – дуже дорога машина, вартість якої становить від 350 до 500 млн рублів. І взагалі, навіщо цей "чудо-танк", якщо за цю ціну можна модернізувати, наприклад, від семи Т-72 у модифікації "Б3". А сім танків точно будуть краще одного – навіть розпіареної "парадної" "Армати".

Т-72Б3
Російський Т-72Б3

Зрештою, є ще й такий цікавий момент – що "Армата", яка створювалася як компонент "війни нового покоління" або ж "мережецентричної війни" просто не знайде собі місце на полі бою, бо може взаємодіяти лише з нечисленними Т-90М на полі бою, а "повноцінне" застосування передбачає використання спільно з, наприклад, артилерійським комплексом 2С35 "Коалиция-СВ", державні випробування якої також відбудуться у 2023 році.

Читайте також: Німецька армія отримала перші "роботизовані" Т-14 "Армата" та Т-90, щоб нищити ці "вундерваффе"