xcounter
#

Рашисти кажуть, що лише в 2023 році завершать випробування "Армати", Т-15 і "Коалиция-СВ"

9632
Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Росіяни заявляли про початок серійного виробництва "Армати" ще в 2021 році, але схоже цей танк не доїде до фронту навіть в 2023 році

Начальник Головного управління бронетанкової і автомобільної техніки (ГАБТУ) Міноборони РФ генерал-майор Алєксандр Шестаков заявив, що в наступному, 2023 році, відомство планує нарешті завершити державні випробування танка Т-14 "Армата", важкої бойової машини піхоти Т-15 та самохідної артустановки 2С35 "Коалиция-СВ". Про це пише польський портал Defence24.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів

Читайте також: Хаос у розвитку російських БМП: якими машинами воюють війська Росії, а які – розробляє її ОПК

Автори видання нагадують, що недавно Т-14 "Армата" засвітився під час чергового етапу випробувань. При цьому танк видавав "реактивний" звук, характерний для машин з газотурбінною силовою установкою. Це може вказувати, що росіяни змогли вирішити на "Арматі" хоча би проблему із двигуном і трансмісією. Але чи змогли російські конструктори виправити на Т-14 проблемі з "безпілотною" баштою - лишається невідомим. Відповідно, в який строк рашисти зможуть пригнати "Армату" на фронт - схоже вони й самі не знають.

Важка БМП Т-15, ілюстративне фото довоєнних часів

Із важкою БМП типу Т-15 – ситуація ще більш специфічна. Почнімо з того, що армія РФ досі не вигадала концепцію, як таку "ексклюзивну" бойову машину застосовувати в бою. Через що Т-15 може "зганьбитись" рівно так само, як це уже вийшло із БМПТ "Терминатор". Т-15 має проблему з центруванням, бо при зупинці ця машина дає завеликий крен на ніс. Проблеми із надійністю роботи силової установки та трансмісії також не вирішені.

Але найбільш своєрідною тут виглядає ситуація саме із "Коалиция-СВ". Бо влітку цього року кремлівські пропагандони заявляли про начебто успішне застосування цієї САУ в боях проти ЗСУ. А тут виявляється, що "легенда помінялась", і ця артустановка ще не пройшла цикл державних випробувань.

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

На початку лютого минулого року Міноборони РФ заявляло взагалі-то про початок серійного виробництва танка Т-14 "Армата" та важкої БМП Т-15. За тодішніми планами, 132 машини обох типів, якраз на два танкові батальйони та один механізований, армія РФ мала отримати протягом 2021 року. В листопаді 2021 року з’явився перший "сигнал" про те, що цей план зривається, строк поставки "Армат" і Т-15 відсунувся на 2022 рік.

У квітні 2022 року ГУР МОУ зафіксувало, що рашисти були взагалі вимушені відмовитись від планів серійного виробництва "Армати", по причині дефіциту ресурсів. А тепер виявляється, що державні випробування цього "чудо-танка" триватимуть ще і в 2023 році. І це вказує, що до кінця 2023 року російські "Армати" навряд чи доїдуть у вагомих кількостях на фронт воювати проти ЗСУ.

Рашистський танк Т-14 "Армата", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Рашисти послали "Спрут-СДМ" вслід за "Москвою", вигадують "програмовані снаряди" і "комплекс придушення"