xcounter
#

Рашисти можуть приховувати реальну кількість крилатих ракет за допомогою архаїчних Ту-243

130102
Російський безпілотник Ту-243 на пусковій установці, фото з відкритих джерел
Російський безпілотник Ту-243 на пусковій установці, фото з відкритих джерел

Окупанти втратили збитими понад 400 безпілотників та більше 100 крилатих ракет, їхньому креативу вже складно знайти раціональне пояснення

Інформагентство АрміяInform розповіло, що бійці Збройних Сил України виявили на Сумщині "приземлений" БПЛА ворога типу Ту-243. Ймовірно, по цьому літальному апарату відпрацювала наша ППО.

Але й не варто виключати, що пошкодження в носовій частині цього безпілотника з’явились просто від удару об землю. Дрон і справді виглядає дещо монструозно, довжина фюзеляжу – 8 метрів.

Читайте також: Західні фахівці в шоці від вібрацій російських Ка-52 та дивуються як його взагалі запустили у серію

В першу чергу можна припустити, що цей Ту-243 рашисти намагались використати для розвідувального завдання. На даний момент ворог втратив 441 безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня. Тому логічно припустити, що втрати у безпілотниках орки покриватимуть будь-якими "підручними засобами", навіть якщо вони морально застарілі – серійне виробництво Ту-243 стартувало в 1997 році.

Тим більш, було в середині березня 2022 року повідомлення, що боєць десантно-штурмових військ ЗСУ збив із ПЗРК безпілотник Ту-243, котрий ймовірно виконував розвідувальне завдання.

Втрати ворога на 18 травня 2022 року, зокрема 441 безпілотник та 102 крилаті ракети

Але не можна виключати, що рашисти могли використати Ту-243 для дещо складнішого завдання – як імітатор крилатої ракети, щоб створювати "хибні цілі" для нашої ППО.

Голова Миколаївської ОДА Кім 3 травня на своєму Телеграм-каналі розповідав, що на місці чергового ракетного удару рашистів рятувальники знайшли стартовий твердопаливний ракетний двигун 3Ц5, який може використовуватись зокрема для запуску реактивних безпілотників сімейства Ту-143/Ту-243. І в цій ситуації складно знайти інше пояснення, аніж що орки намагались використати радянський дрон як "хибну ціль" для нашої ППО.

Тим більш, що за своїми габаритами та швидкістю польоту Ту-243 цілком може імітувати дозвукову крилату ракету.

А Повітряні Сили ЗСУ вже збили першу сотню крилатих ракет ворога, що "стимулює" рашистів до креативу, якому складно знайти раціональне пояснення.

Читайте також: Як "Нептун" "поховав" контракт на російські "літаючі радіолокатори" для Індії