xcounter
#

РФ мобілізує для війни проти України цивільні Ан-2 та Ми-2

18132
"Кукурузник" Ан-2 країни-агресора, ілюстративне фото з відкритих джерел
"Кукурузник" Ан-2 країни-агресора, ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, військовим ворога знадобились літальні апарати, які використовувати як "приманку" для ППО, для доставки диверсантів або ж для розпилювання хімічних речовин

Зараз "з-за порєбріка" надходить багато новин, які говорять, що орки впали в "шпигуноманію". Наприклад, що в прикордонних з Україною областях рашисти почали копати шанці, особливо після результативних ударів по Бєлгороду, які наше воєнно-політичне керівництво не визнає, і не заперечує – "хтось необачно покурив".

Наступний логічний для орків крок – "розбомбити Вороніж". І в цю канву доволі вдало вкладається новина, яку на своєму телеграм-каналі розмістив український профільний портал ЦТС.

Читайте також: Окупанти знову лізуть до баз зберігання, цього разу дістали РСЗВ "Град-1"

Суть публікації – Генштаб ЗС РФ поставив вимогу, що усі літальні апарати "малої авіації", як то літаки Ан-2 та вертольоти Ми-2, мають бути оснащені навігаційними датчиками ЭРА-ГЛОНАСС, начебто щоб російські військові не сплутали цілітальні апарати із українськими БПЛА. Нема датчика – літати не можна. І таким чином, Генштаб ЗС РФ допустив до польотів на середину квітня лише 22 літаки Ан-2 та 3 вертольоти Ми-2, мікроскопічно мало як на масштаби країни.

Радянський Ми-2 досі використовується в різних секторах економіки РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

На перший погляд, це виглядає як типова російська корупційна "схема". Але з іншої сторони, країна-агресор перейшла у формат "все що не працює на війну – потрібно відсікати".

Тому схоже, під приводом "страху" перед "українськими БПЛА" Генштаб ЗС РФ проводить таку собі "приховану мобілізацію" цивільних "кукурузників" Ан-2 та вертольотів Ми-2 для війни проти України.

До війни армія ворога активно використовувала Ан-2 для підготовки парашутистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

На гадку спадають одразу два варіанти можливого використання орками Ан-2 та Ми-2 – для доставки диверсійних груп та як "приманка" для ППО.

Але, на жаль, не можна виключати, що рашистам може знадобитись і "прямий функціонал" своєї сільськогосподарської авіації – здатність розпилювати хімічні речовини над площею в десяток гектарів та більше.

Сільськогосподарський Ми-2 країни-агресора
Читайте також: У рашистів закінчились новітні "Тайфун-К" та брак бронетехніки: почались кустарні ган-траки