xcounter
#

Підводний човен для війни в Чорному морі, хто штампує по 35 HIMARS в місяць та інші новини й події тижня війни від Defense Express

3166
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

Про підводний човен від команди розробників з України, як у Чехії роблять "фальшиві" HIMARS та M270 та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Рашисти засвітили реальний стан своїх танків

Рашиські воєнкори у черговому "побєдоносному" сюжеті показали ряд доволі цікавих фактів про поточний стан свого бронетанкового парку. Й одразу необхідно розуміти, що для таких відео у РФ обирається найкраще з кращого.

Читайте також: Снаряди 122-мм для ЗСУ робититиме ще один завод, його розташування дуже здивує
Т-80БВМ без "Сосни-У"
Т-80БВМ без "Сосни-У"

Але навіть у цій ситуації увагу привертає цілий ряд аспектів. Зокрема демонструється танк Т-80БВМ та зазначається, що він "зійшов з конвеєра" менше пів року тому. Але на цій машині вже немає штатного прицілу "Сосна-У".

Перший прототип підводного човна від команди з України

Компанія Highland Systems, заснована українською командою розробників та відома своїм гібридним бронеавтомобілем "Шторм", під час міжнародної оборонної виставки IDEX-2023, яка стартує сьогодні, 20 лютого, в ОАЕ (Абу-Дабі) вперше продемонструє прототип свого підводного стелс-човна "Кронос".

Підводний човен "Кронос", фото ілюстративне
Підводний човен "Кронос", фото ілюстративне

Водночас в інтерв’ю виданню Defense Express у Highland Systems розповіли, чи зацікавить Україну підводний човен "Кронос" для бойових задач у Чорному морі.

Новітню "вбивцю С-400" хочуть запускати з наземної пускової

ВМС США в цьому році планують показати варіант запуску модернізованої протирадіолокаційної ракети збільшеної дальності AGM-88G, також відомої як AARGM-ER, з наземної пускової – крім того, флот також зацікавлений в тому, щоб додати цю ракету до арсеналу патрульного літака P-8A Poseidon.

Розповідаємо,

які можуть бути варіанти для ракети AARGM-ER

.

Як Повітряні Сили України можуть дійсно безпечно та ефективно використовувати JDAM-ER

Після того, як з'явилась інформація щодо отримання Україною не просто високоточних комплектів JDAM, які перетворюють звичайну бомбу на високоточне озброєння, а плануючих JDAM-ER, Defense Express розглянув питання дальності їх використання.

Зазначимо, що тести, які проводились австралійськими повітряними силами показали, що при запуску з висоти 12 км на крейсерській швидкості був досягнутий параметр у 72 км. А при збільшенні висоти польоту та надзвуковій швидкості ці параметри можуть бути й більшими.

JDAM-ER (фото: Australian Department of Defence)
JDAM-ER (фото: Australian Department of Defence)

Але все це впирається у максимальну висоту використання, що вбачається вкрай загрозливим з точки зору насиченої протиповітряної оборони та активності винищувальної авіації РФ. Тому на перше місце виходить їх ефективне використання з мінімально можливих висот.

І у закритті пробілу у нашій публікації маємо подякувати австралійському фахівцю Карлу Коппу [Dr Carlo Kopp], який ще у 1996 році у своєму виданні Air Power Australia опублікував роботу присвячену австралійській розробці, яка у майбутньому й стала JDAM-ER.

Розкрито секрет, як РФ примудряється "нищити" десятки HIMARS та M270

Ще на початку 2023 року кількість ракетних установок HIMARS, "знищених" у брифінгах одіозного Конашенкова, перевалила за 40. З системами M270 ситуація тоді виглядала менш "комічною", але кількість знищених MLRS у брифінгах МО РФ теж наближалася до "другого кола".

Водночас у Чехії у рамках одного з відеосюжетів каналу Reporteri CT "розкрили" секрет такої "ефективності" – журналістам показали деталі виробництва ракетних систем M142 HIMARS та M270 MLRS. Щоправда, гумових.

Читайте також: "Бавовну" окупантам в Маріуполі могли зробити ракети GMLRS, але це мала бути дуже ризикована операція