xcounter
#

Рашисти засвітили реальний стан своїх танків: "новітній Т-80БВМ без "Сосни-У" та 40-річні снаряди

"Новий" Т-80БВМ армії РФ
"Новий" Т-80БВМ армії РФ
44407

Схоже, що проблеми с прицілами у РФ почались значно раніше, ніж вважалось до цього, а реальна ситуація з боєприпасами у РФ отримала ще один штрих

Рашиські воєнкори у черговому "побєдоносному" сюжеті показали ряд доволі цікавих фактів про поточний стан свого бронетанкового парку. Й одразу необхідно розуміти, що для таких відео у РФ обирається найкраще з кращого.

Але навіть у цій ситуації увагу привертає цілий ряд аспектів. Зокрема демонструється танк Т-80БВМ та зазначається, що він "зійшов з конвеєра" менше пів року тому. Але на цій машині вже немає штатного прицілу "Сосна-У".

Читайте також: Одна з країн скаржиться на труднощі з С-300, але передавати Україні їх все одно не планує
Т-80БВМ без Сосни-У
Т-80БВМ без "Сосни-У"

Зокрема танк Т-80БВМ з цим прицілом, в якому використовувались французькі тепловізійні матриці, має доволі характерний вигляд і башта танка з ним виглядає наступним чином:

Т-80БВМ
Т-80БВМ

Зазначимо, що інформація про випуск Т-80БВМ без цього прицілу вперше була підтверджена у січні цього року, коли було помічено встановлення значно простіших 1ПН-96МТ-02, які раніше хотіли поставити на модернізовані Т-62. Згодом цей же приціл на місці "Сосни-У" був помічений на Т-72Б3, який у РФ охрестили "зразка 2022 року".

Але, якщо інформація відносно випуску продемонстрованого у сюжеті Т-80БВМ пів року тому відповідає дійсності, то це означає, що проблеми з прицілами виникли у РФ значно раніше. Водночас необхідно зазначити, що цей Т-80БВМ зберіг датчик вітру, якого вже немає на Т-72Б3 свіжих випусків.

А ще однією цікавинкою російського сюжету стали снаряди, які використовують зараз рашисти. Зокрема на кадр потрапляє осколково-фугасний снаряд у доволі сумнівному стані, зі слідами іржі. Також на снаряді видно й рік випуску - 1981 рік.

Фактично аналогічна ситуація й щодо зарядів, бо на іншому кадрі видно, що використовується заряд 1982 року випуску. При цьому, екіпаж машини ніяким чином на це не рефлексує, тобто для нього це вже стандартна ситуація, або взагалі було продемонстровано найкраще, що є. Також треба зазначити, що сюжет вийшов на телеканалі міноборони РФ, тобто пройшов цілий ряд перевірок.

Паралельно з інформацією, що у армії РФ вже доволі сильно відчувається брак якісних боєприпасів, а також регулярно зменшується нормативи їх витрат, цей сюжет може бути ще одним штрихом до картини наявних проблем рашистів.

І така ситуація стосується не тільки артилерійських снарядів, а вже танкових та скоріш за все, всієї номенклатури. Зокрема нещодавно з'явились фото боєприпасів, які отримав один з підрозділів армії РФ. І мова йде не про великокаліберні снаряди, а про боєприпаси для автоматичних гармат.

Читайте також: Фінляндія підтвердила передачу танків до України, а Швеція - відкрита для посилення ЗСУ Leopard 2