xcounter
#

Перу обирає між Rafale та корейським KF-21 у пошуку заміни МиГ-29 та Mirage 2000

KF-21
KF-21
4485

Якщо вибір Rafale доволі зрозумілий, то KF-21​ для Перу може виявитись цікавим варіантом

Перу поступово готується до потужного оновлення свої бойової авіації, яка зараз представлена незначною кількістю радянських МиГ-29 та французькими Mirage 2000, оцінивши можливі варіанти заміни.

Зокрема у командуванні перуанських повітряних сил вже завершилось комплексне дослідження ринку літаків 4+ покоління з обранням найбільш перспективних пропозицій.

Читайте також: Не тільки Х-101: РФ запускає з Каспію і крилаті ракети "Калибр"

Про це, як пише Army Recognition, повідомив командувач повітряними силами країни Карлос Енріке Чавес Катеріано. І найбільш пріоритетними винищувачами визначено французький Rafale від Dassault та корейський KF-21.

KF-21
KF-21

З боку Defense Express нагадаємо, що у Перу у строю знаходиться близько 9 МиГ-29 у льотному стані з 19 літаків, які були у середині 90-х придбані у Білорусі, а також до 12 одиниць Mirage 2000, які у строю з 80-х років.

І якщо вибір Rafale, як наступної сходинки після Mirage 2000, не потребує пояснень, то з корейським KF-21 справа складніша. Справа в тому, що днями з'явилась непідтверджена інформація, що Перу націлилось придбати 20-24 корейських FA-50, які є учбово-бойовими літаками та модернізовуватись у повноцінні легкі винищувачі. І нібито найближчим часом має бути підписана домовленість про наміри, а орієнтовна ціна контракту становитиме 780 млн доларів.

І виходячи з цього замовлення ще одного корейського літака - також є цілком прагматичним та логічним рішенням. А сама інформація щодо наміру закупити FA-50 виходить отримала логічне підтвердження.

FA-50
FA-50

А якщо Перу замовить KF-21, то тоді цей літак 4+ покоління, який вже пішов у серію, отримає першого іноземного замовника, який не був частиною спільного проєкту. Бо Індонезія вклалась у розробку саме на умовах партнерства.

Також стало відомо, які інші винищувачі у перуанському огляді поступились KF-21 та Rafale. Як виявилось, корейський та французький літаки виявились цікавішими за Gripen E/F, F-16 та F/A-18 та Eurofighter. Що важливо - жодного російського літака у Перу не розглядалось.

Читайте також: Лише 6 замість 22 чи 10: у Норвегії оголосили кількість F-16 для України - чому так