xcounter
#

​Пентагон попереджає: РФ може використати фальшиве відео у якості приводу для вторгнення в Україну

1250
Палаючі автомобілі на зруйнованій парковці в житловому районі Маріуполя, Україна, 24 січня 2015 року, після того, як переповнений людьми ринок у стратегічно важливому прибережному місті України потрапив під ракетний обстріл, загинули 29 людей
Палаючі автомобілі на зруйнованій парковці в житловому районі Маріуполя, Україна, 24 січня 2015 року, після того, як переповнений людьми ринок у стратегічно важливому прибережному місті України потрапив під ракетний обстріл, загинули 29 людей

США вважають, що Росія планує влаштувати фальшивий напад українських військ на територію Росії або російськомовних людей, щоб виправдати свої дії біля кордону України

Російські пропагандисти можуть використовувати графічне відео з трупами, скорботниками від сфабрикованих терактів в Україні, повідомляє Агентство Анадолу з посиланням на речника Пентагону Джона Кірбі.

"Ми віримо, що Росія створить дуже наочно-пропагандистське відео, яке включатиме трупи та акторів, які зображують скорботників, картинки руйнувань, а також військове оснащення в руках України чи Заходу", - сказав Кірбі журналістам під час новини. конференції.

Читайте також: Сьомий літак з військовою допомогою від США прибув до України
Пентагон попереджає, РФ може використати фальшиве відео у якості приводу для вторгнення в Україну, Defense Express
Прес-секретар Пентагону Джон Ф. Кірбі попереджає: Росія може використати фальшиве відео нападу для вторгнення в Україну / Фото: Manuel Balce Ceneta/AP

"У нас також є інформація про те, що росіяни, швидше за все, захочуть сфабрикувати привід для вторгнення, що знову ж таки йтиме по їх підручнику", – додав він.

Раніше The New York Times повідомляла, що США отримали розвідувальні дані про план Росії поширити фейкове відео для посилення своїх кампаній з дезінформації.

Пентагон попереджає, РФ може використати фальшиве відео у якості приводу для вторгнення в Україну, Defense Express
Це не був фейк: близько 9:25 ранку 24 січня 2015 року житлові квартали українського міста Маріуполь стали об’єктами масованого обстрілу російських реактивних систем залпового вогню. Під обстрілами загинули 29 людей, 92 отримали поранення / Фото: Сергій Ваганов, AFP

За словами високопоставлених чиновників американської адміністрації та інших осіб, поінформованих про матеріал, відео "призначалося для того, щоб доробити плани графічних зображень інсценованих, усипаних трупами наслідків вибуху та кадрів зруйнованих місць", пише Times.

Офіційні особи США також заявили, що відео має, крім того, включати підроблену українську військову техніку, БПЛА турецького виробництва та акторів, які грають російськомовних скорботників.

Росія зосередила понад 100 тис. військових та понад 600 літальних апаратів біля кордону з Україною, за даними української та американської розвідок Кремль може готувати вторгнення на територію України. На цьому тлі США перевели в підвищену бойову готовність 8500 військовослужбовців, перекинули до Великої Британії літак для стеження за "ядерною тріадою" РФ та прийняли рішення перекинути війська до Східної Європи.

Раніше Defense Express також повідомляв, що ЗС РФ продовжують перекидання до Білорусі військової техніки та бойових броньованих машин здійснюючи приховануу окупацію країни. Серед іншого спостерігачі ідентифікували перекидання до Білорусі самохідних протитанкових ракетних комплексів 9П162 "Корнет-Т" на базі БМП-3, а також зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) "Панцирь-С1".

Читайте також: Битва за Україну та за здоровий глузд триває: Холодна війна Заходу та РФ в гарячій фазі