xcounter
#

РФ розмістила в Білорусі ЗРГК "Панцирь-С1" та самохідні ПТРК "Корнет-Т"

4531
Згідно з відео, що опубліковане МО РФ, російська армія перекинула в Білорусь системи протиповітряної оборони "Панцирь-С1" / Фото: Скріншот з відео МО РФ
Згідно з відео, що опубліковане МО РФ, російська армія перекинула в Білорусь системи протиповітряної оборони "Панцирь-С1" / Фото: Скріншот з відео МО РФ

ЗС РФ продовжують перекидання до Білорусі військової техніки та бойових броньованих машин. Серед іншого спостерігачі ідентифікували перекидання до Білорусі самохідних протитанкових ракетних комплексів 9П162 "Корнет-Т" на базі БМП-3, а також зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) "Панцирь-С1"

Про це повідомляє ArmyRecognition з посиланням на російські джерела.

Зображення з протитанковим ракетним комплексом 9П162 "Корнет-Т", що прямує потягом до Білорусі, було опубліковано 26 січня 2022 року в одному з акаунтів у Twitter.

Читайте також: Пораховано, скільки "Панцир С1" втрачено у Сирії та Лівії
РФ розмістила в Білорусі ЗРГК Панцирь-С1 та самохідні ПТРК Корнет-Т, Defense Express
РФ перекидає в Білорусь залізницею ПТРК 9П162 Корнет-Т / Фото: Twitter-акаунт Аслан

Крім того, 28 січня 2022 року Міністерство оборони РФ опублікувало відео, на якому показано, як декілька ЗРГК "Панцирь-С1" прибувають до Білорусі.

ПТРК "Корнет-Т" призначений для заміни застарілих ПТРК "Конкурс" і "Штурм-С". Бойова машина, що побудована на шасі БМП-3, має висувну пускову установку 9П163М-1 з двома ракетами 9М133, яка ховається в корпус в похідному положенні, та автомат заряджання з магазином на 16 ракет (12 ракет в контейнерах, 4 в ложементах). Система наведення 9П163М-1 дозволяє одночасний пуск двох ракет керованих за різними лазерними каналами.

Пускова установка здатна стріляти всіма ракетами сімейства Корнет, включаючи ракети 9М133 і 9М113-1,що оснащені куулятивною бойовою частиною, здатною пробити броню на глибину до 1200 мм і мають дальність стрільби від 100 до 5500 м, а також ракети 9M133Ф і 9M133Ф-1, що оснащені термобаричною бойовою частиною.

РФ розмістила в Білорусі ЗРГК Панцирь-С1 та самохідні ПТРК Корнет-Т, Defense Express
ПТРК "Корнет-Т" стоїть на озброєнні мотострілецьких з'єднань сухопутних військ ЗС РФ / Фото: Military-Today.com

9П162 Корнет-Т оснащений блоком прицільного обладнання, встановленим у передній лівій частині корпусу, що захищеним броньовим кожухом. Прицільний комплекс здатний виявляти та вражати цілі на максимальній дальності до 4000 м. ПТРК також має в комплекті пПУ для стрільби ракетою "Корнет" з землі. Ракета може бути запущена вдень/ночі та за будь-яких погодних умов.

ПТРК 9П162 Корнет-Т зберігає всі можливості мобільності БМП-3 і використовує те саме шасі та силовий агрегат. Гусенічна база оснащена дизельним двигуном УТД-29 з турбонаддувом потужністю 500 к.с., що дозволяє машині розвивати максимальну швидкість до 70 км/год та мати запас ходу у 600 км.

РФ розмістила в Білорусі ЗРГК Панцирь-С1 та самохідні ПТРК Корнет-Т, Defense Express
ПТРК 9П162 Корнет-Т подубовано на базі гусеничного шасі БМП-3

"Панцир-С1" – це зенітний ракетно-гарматний комплекс малої та середньої дальності. Система протиповітряної оборони заснована на шасі 8x8 з озброєнням, встановленим у задній частині.

"Панцирь С-1" озброєний дванадцятьма зенітними ракетами 57Е6 і двома автоматичними гарматами калібру 2А38М30, розробленими на основі двоствольної 30-мм гармати ГШ-30. Своїми ракетами "Панцирь-С1" може вражати тактичну авіацію на максимальній дальності 20 км і висоті до 10 км, дозвукові крилаті ракети на дальності 12 км і висоті 6 км, а також високошвидкісні ракети класу "повітря-земля" на дальності 7 км і на висоті 6 км. За допомогою гарматної зброї "Панцирь-С1" може знищувати повітряні цілі на максимальній дальності до 4 км і на максимальній висоті 3 км.

РФ розмістила в Білорусі ЗРГК Панцирь-С1 та самохідні ПТРК Корнет-Т, Defense Express
Уражений в Лівії ЗРГК "Панцир С1"

Раніше Defense Express повідомляв, що ЗРГК "Панцирь С1" російського виробництва показав низьку ефективність в ході конфліктів в Сирії та Лівії, де було втрачено декілька десятків комплексів.

Більшість ЗРГК уражені високоточними боєприпасами МАМ-L, виробництва компанії Roketsan, запущених з борту ударних турецьких безпілотних літальних апаратів (БПЛА) Bayraktar TB2, що серійно випускаються компанією Baykar Makina, а також частково БПЛА Anka-S від ТАІ.

Читайте також: Битва за Україну та за здоровий глузд триває: Холодна війна Заходу та РФ в гарячій фазі