xcounter
#

Агресор зосередив проти України понад 600 літальних апаратів, Повітряні Сили готуються до відсічі

27349
Пуск ЗРК С-300 Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел
Пуск ЗРК С-300 Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел

Повітряні Сили нарощуватимуть сили та засоби на загрозливих напрямках, а також – реформуватимуть систему управління за стандартами НАТО

Командування Повітряних Сил ЗС України провело постановку завдань керівному складу напередодні початку нового навчального року в Збройних Силах України.

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук поставив такі пріоритети - реформування органів управління і бойових частин відповідно стандартам НАТО, формування нових підрозділів ППО та зосередження сил та засобів на найбільш загрозливих напрямках. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Командування Повітряних Сил України.

Читайте також: Скільки бронетехніки та артилерії у батальйонних групах РФ біля кордонів України
Позиція ЗРК "Бук" Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відзначається, що на даний момент країна-агресор РФ накопичила на кордоні з Україною потужне авіаційне угрупування, яке налічує понад 600 літальних апаратів.

Тому для Повітряних Сил життєво важливо підвищити свою бойову спроможність при охороні повітряного простору України, та при захисті важливих державних та військових об’єктів. Відповідно, Командування Повітряних Сил планує формувати нові частини ППО та реформувати управління своїм родом військ відповідно стандартам НАТО.

Позиція радіотехнічних військ Повітряних Сил України, ілюстративне фото з відкритих джерел

Раніше Defense Express повідомляв про те, що на початку січня польоти виконували одразу три бригади тактичної авіації Повітряних Сил України. Суммарний наліт, виконаний під час 11 льотних змін досяг показника в 200 льотних годин.

Також Defense Express розповідав про те, що Повітряні Сили наприкінці грудня 2021 року, на тлі наростання загрози від РФ, також піднімали у повітря для проведення польотів одразу три бригади тактичної авіації. При цьому оперативні чергові Повітряних Сил відпрацьовували свої дії за різного роду "кризових обставин".

Льотна зміна у 831 бригаді тактичної авіації, січень 2022 року, фото ілюстративне
Читайте також: Скільки бойових літаків має РФ та якими є перспективи російської військової авіації