xcounter
#

Повітряні Сили підняли у небо літаки одразу трьох бригад, готуються до "кругової оборони" проти РФ

9711
Винищувачі Су-27 із складу 831-ої бригади готуються до злету, грудень 2021 року, фото - прес-служба 831-ої бригади
Винищувачі Су-27 із складу 831-ої бригади готуються до злету, грудень 2021 року, фото - прес-служба 831-ої бригади

Бойова авіація України демонструє, що готова відбивати атаку агресора одночасно зі сторони окупованого Криму, Білорусі та східного кордону з РФ

Наприкінці 2021 року Повітряні Сили України демонструють небувалу активність, яка пов’язана із агресивною поведінкою Кремля проти нашої держави.

Як свідчать повідомлення прес-офіцерів, дані протягом 22-24 грудня цього року, одночасно в небі України свої планові льотні зміни на цьому тижні проводили одразу три бригади тактичної авіації.

Читайте також: Скільки бойових літаків має РФ та якими є перспективи російської військової авіації
Винищувач МіГ-29 із складу 114 бригади тактичної авіації готується до злету, грудень 2021 року, фото - прес-служба 114 бригади

Мова про 831 бригаду в Миргороді, що озброєна винищувачами Су-27 та прикриває східні рубежі України; про 114 бригаду в Івано-Франківську, що озброєна винищувачами МіГ-29 та прикриває небо зокрема в напрямку Білорусі; ну і також – про 299 бригаду в "Кульбакиному" на штурмовиках Су-25, що прикриває рубежі України на Чорноморському напрямку.

Підготовка до злету штурмовика Су-25УБ, грудень 2021 року, фото - прес-служба 299 бригади тактичної авіації

Навіть якщо зробити поправку на те, що зазвичай прес-офіцери ЗСУ дають повідомлення про ті чи інші заходи бойової підготовки з певним лагом, на 2-3 дні, все рівно виходить, що протягом цього тижня одразу три бригади Повітряних Сил провели планові льотні зміни.

Якщо опиратись на дані з відкритих джерел, то виходить, що кількість епізодів із таким рівнем активності нашої бойової авіації протягом 2021 року можна порахувати буквально на пальцях однієї руки.

Винищувачі Су-27 із складу 831 бригади виконують польоти під час двостороннього командно-штабного навчання Повітряних Сил, квітень 2021 року

Наприклад, як розповідав Defense Express, у квітні 2021 року Повітряні Сили України провели двосторонні командно-штабні навчання по темі відбиття масованого повітряного удару противника по стратегічним об’єктам нашої держави.

У травні та вересні 2021 року були повідомлення про одночасні або спільні польоти літаків Су-27 із складу 39-ої та 831-ої бригад тактичної авіації. І в тому ж вересні 2021 року на аеродромі "Кульбакино" відбувався льотно-методичний збір, учасниками якого були молоді пілоти 40-ої, 831-ої та 39-ої бригади тактичної авіації Повітряних Сил України.

Підготовка винищувача Су-27 на аеродромі "Кульбакине" до польотів в рамках льотно-методичного збору, вересень 2021 року

Також слід відзначити, що повідомлення про активізацію польотів тактичної авіації Повітряних Сил як мінімум співпадають у часі з повідомленнями про проведені заходи підготовки офіцерів наземних служб Повітряних Сил "у кризових ситуаціях", тобто – у випадку повітряного удару противника зокрема.

Винищувач МіГ-29 із складу 114 бригади тактичної авіації виконує зліт, грудень 2021 року, фото - прес-служба 114 бригади

Як пише АрміяInform, 21 грудня у Вінниці відбулись дводенні збори з оперативними черговими Повітряних Сил.

Метою цих зборів була зокрема перевірка умінь оперативних чергових Повітряних Сил, зокрема "враховуючи досвід застосування сил та засобів протиповітряної оборони в операції Об’єднаних сил".

Літак L-39 із складу 299 бригади тактичної авіації йде на зліт, грудень 2021 року, фото - прес-служба 299 бригади

За два дні потому на шпальтах того ж АрміяInform з’явилось повідомлення, що учасниками зборів у Вінниці були також офіцери-розвідники Повітряних Сил. "Під час заходу було ретельно розглянуто ймовірні кризові ситуації, здійснено обмін досвідом щодо взаємодії з "Украерорухом" та органами управління інших складових сил оборони", - так автори публікації описали формат заходу.

На цьому фото - L-39 уже із складу 114 бригади тактичної авіації, грудень 2021 року

Тактична авіація провела польоти одночасно на Сході, Півдні та Півночі нашої країни, оперативні чергові – відпрацювали дії за різного роду кризових обставин.

І так можемо зробити висновок, що Повітряні Сили України готові до "кругової оборони" проти РФ.

Винищувачі Су-27 із складу 831-ої бригади готуються до злету, грудень 2021 року, фото - прес-служба 831-ої бригади
Читайте також: Скільки бойових літаків має Україна: новий довідник World Air Forces 2022