xcounter
#

Якщо РФ піде в наступ з Криму, на Одесу та Чернігів - як діятимуть Збройні Сили України

5106
Наші військові готові зупинити агресора, всупереч "туману війни"
Наші військові готові зупинити агресора, всупереч "туману війни"

Якщо Кремль таки наважаться відкрити новий фронт на Півдні України, наші військові готові діяти проти окупантів в стилі "маневреної оборони"

Збройні Сили України провели декілька заходів по бойовій підготовці, котрі свідчать – воєнно-політичне керівництво нашої держави допускає варіант, що у випадку "великої війни" РФ може використати для наступу одночасно сили в окупованому Криму, сили у невизнаному "Придністров’ї" та наряд сил, що ймовірно може бути накопичений у Білорусі.

І в разі, якщо такий сценарій стане реальністю, наші військові готуються діяти встилі "маневреної оборони".

Читайте також: Збройні Сили України розмістили біля окупованого Криму гаубиці "Мста-Б"
Танкові підрозділи ЗСУ готуються захищати столицю з напрямку Білорусі, фото - прес-служба Генштабу ЗСУ

Зокрема, сьогодні стало відомо, що Збройні Сили України на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом в Херсонській області провели спільні тренування протитанкових артилерійських частин та інженерних підрозділів Збройних Сил України.

За легендою навчань, артилеристи та військові інженери мали спільно відбити спробу прориву ворожої бронетехніки на танконебезпечному напрямку. Про це пише портал АрміяInform.

ЗСУ розгортають протитанкові гармати "Рапіра" для можливого відбиття атаки танків РФ на кордоні з окупованим Кримом, фото - прес-служба Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Зокрема повідомляється, що для проведення цих навчань були задіяні самохідні протитанкові комплекси "Штурм-С", протитанкові гармати "Рапіра" та буксировані агрегати для постановки протитанкових мін. Військові відпрацювали своє завдання у штатному режимі, спокійно і впевнено, як у бойовій обстановці.

"Вочевидь, що і в бойових умовах вони діятимуть так само ефективно і будуть прикривати небезпечні напрямки від реального противника", — підкреслив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЗСУ тренуються ставити мінні протитанкові поля для можливого відбиття атаки танків РФ на кордоні з окупованим Кримом, фото - прес-служба Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Водночас, учора прес-служба ВМС України розповіла, що військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти відпрацювали свої дії в складі ротних тактичних груп, що мали розгромити незаконні збройні формування противника.

Морські піхотинці ВМС України відпрацьовують атаку на бойовиків незаконних формувань, Одеська область, грудень 2021 року. Фото - прес-служба ВМСУ

Наші морські піхотинці при цьому використовували легку бронетехніку, ручні гранатомети та важку стрілецьку зброю.

Для більшої реалістичності дій для тренувань наших морських піхотинців була сформована також рота OPFOR, що зображала дії "умовного противника".

Морські піхотинці ВМС України відпрацьовують атаку на бойовиків незаконних формувань, Одеська область, грудень 2021 року. Фото - прес-служба ВМСУ

Також прес-служба Генерального штабу ЗСУ розповіла, що в ОТУ "Північ" відбулись "комплексні тренування з бойової підготовки".

На перший погляд, військовослужбовці ОТУ "Північ" відпрацьовували такі рутинні завдання, як переміщення військової техніки асфальтовими шляхами та по бездоріжжю, встановлення понтонно-мостової переправи, здійснення аерозольного маскування, долання водної перешкоди, знешкодження мінно-вибухових загороджень тощо.

Інженерні частини ОТУ "Північ" відпрацьовують розгортання понтонної переправи, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Але цей маневр також можна сприймати так, що наші військові вирішили продемонструвати РФ як прямому воєнному противнику та Білорусі як ймовірному воєнному противнику, що Збройні Сили України мають достатньо сил та засобів, аби захистити від агресора північ нашої країни.

Бронетанкові частини ОТУ "Північ" проходять понтонну переправу, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Розрахунок ЗРК "Стріла-10" із складу сил та засобів ППО ОТУ "Північ" прикриває дії бронетанкових сил на Півночі України, фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Читайте також: Яку армію має Лукашенко і чи ймовірна війна України та Білорусі