xcounter
#

Сьомий літак з військовою допомогою від США прибув до України

1651
"Сьома" партія боєприпасів з США доставлена в рамках військової допомоги в Україну на початку 2022 року
"Сьома" партія боєприпасів з США доставлена в рамках військової допомоги в Україну на початку 2022 року

Черговий американський Boeing 747 привіз Збройним силам велику партію пострілів для гранатометів

Сьома партія, що була виділена Урядом США в рамках додаткового пакета військової допомоги на суму у $200 млн прибула в Україну.

Як повідомив Міністр оборони України Олексій Рєзников, цього разу Boeing 747-446(BCF) доставив 85 тонн боєприпасів для гранатометів.

Читайте також: Командування Сил логістики ЗСУ повідомило про стан забезпечення ЗСУ відновленим та новим озброєнням у 2021 році

Вантаж для українських бійців було завантажено на американський військовій базі "Довер", що знаходиться у Штаті Делавер.

Boeing 747
Американський літак під час перельоту також облетів повітряний простір Німеччини

Більш детальних відомостей про доставлений вантаж, поки не повідомляється, але, можна припустити, що боєприпаси (в стрічках) призначені для 40-мм гранатометів типу Mk 19.

Mk 19
Американський 40-мм автоматичний гранатомет Mk 19

Нагадаємо, з 22 січня цього року, американські літаки доставили в Україну понад 500 тонн (з "сьомим" літаком близько 600 тонн) протитанкових засобів, гранатометів та різноманітних боєприпасів. Військова допомога призначена для збільшення оборонних можливостей Збройних сил України на тлі інформації щодо можливої загрози повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну та великої концентрації сил агресора вздовж україно-російського кордону.

Читайте також: Що передбачає угода з Туреччиною, необхідна для запуску виробництва в Україні безпілотників Bayraktar