xcounter
#

За останній тиждень США доставили в Україну близько 500 тонн військової допомоги

2184
Партія військової допомоги США, включно з 300 ПТРК Javelin та гранатометами SMAW-D, доставлена в Україну 25 січня 2022 року
Партія військової допомоги США, включно з 300 ПТРК Javelin та гранатометами SMAW-D, доставлена в Україну 25 січня 2022 року

В ці майже 500 тонн допомоги для ЗСУ входять керовані ракети для ПТРК Javelin, гранатомети M141 Bunker Defeat Munition та значна кількість стрілецьких боєприпасів різних калібрів

Впродовж останньої доби одразу два американських літаки Boeing 747 з військовою допомогою для Збройних сил України від Уряду США приземлились у Борисполі.

"Доба ще не минула з прибуття п’ятого птаха, а ми вже розвантажуємо шостого! Сьогодні до Києва прибули чергові боєприпаси - 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї. Загалом, станом на сьогодні, у сукупності шести пташок ми отримали близько 500 тонн оборонної амуніції від наших друзів і партнерів - Сполучених Штатів Америки. І це теж ще не кінець"", - написав Міністр оборони України Олексій Резніков на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Читайте також: Слідом за британськими NLAW, ЗСУ оперативно підготували перших інструкторів для гранатометів SMAW-D (фото)
Boeing 747
"Шостій" Boeing 747 в аеропорту Бориспіль

П'ятий Boeing, також з набоями для стрілецької зброї, прибув до України увечері 31 січня 2022 року.А уже вранці 1 лютого (о 9:30) на злітну смугу Міжнародного аеропорту "Бориспіль" приземлився шостий літак - Boeing 747-446(BCF).

Boeing 747
"Шостій" Boeing 747 привіз в Україну 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї

Варто зауважити, що Україна отримала від США майже 500 тонн військової допомоги в рамках додаткового пакета військової допомоги від Білого Дому на суму у $200 млн.

І цей вантаж був доставлений в Україну дещо більше, аніж за тиждень, починаючи з 22 січня цього року.

ПТРК Javelin

США 25 січня 2022 року додатково поставили ЗСУ щонайменше 300 ракет для ПТРК Javelin

Нагадаємо, окрім набоїв до стрілецької зброї, американські транспортні літаки також доставили в Україну значну кількість ракет. Мова зокрема про протитанкові ракетні комплекси FGM-148 Javelin та партію ручних одноразових гранатометів M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D).

SMAW-D
Перша партія гранатометів SMAW-D для ЗСУ, що була доставлена в Україну у січні 2022 року / Фото: Mauricio Campino

Також варто додати, що крім Сполучених Штатів, на фоні загострення загрози широкомасштабного вторгнення військ РФ в Україну, військову допомогу надала Великобританія.

Мова про поставку кількох тисяч легких ПТРК NLAW.

Крім цього, очікуються поставки від країн Балтії - Естонія, Латвія та Литва (Javelin та ПЗРК FIM-92 Stinger), партнерів з Чехії (152-мм боєприпаси для артилерії) та Польщі (БПЛА, ПЗРК Grom та боєприпаси до систем ППО).

Читайте також: ЗСУ починають курс підготовки фахівців для застосування ПТРК NLAW