xcounter
#

Україна отримала від США нову партію боєприпасів, на черзі – передача вертольотів Мі-17

2532
Вантажний Boeing-747, який доправив у "Бориспіль" нову партію військової допомоги Україні, фото - прес-служба посольства США
Вантажний Boeing-747, який доправив у "Бориспіль" нову партію військової допомоги Україні, фото - прес-служба посольства США

Білий Дім вводить у дію пакет безпекової допомоги для України вартістю в 200 мільйонів доларів

Вранці 22 січня до аеропорту "Бориспіль" прибув вантажний літак, який доставив до України 90 тонн оснащення та амуніції, зокрема - боєприпаси. Ця поставка стала першою в рамках пакету безпекової допомоги Збройним Силам України, котрий Білий Дім затвердив наприкінці 2021 року. На черзі – ще декілька поставок в рамок цього пакету. Про це йдеться у повідомленні прес-служби посольства США в Україні.

Розвантаження амуніції із чергової партії військової допомоги для України, фото - прес-служба посольства США

Окрім цього, вчора під час свого брифінгу спікер Білого Дому Джейн Псакі заявила, що США мають намір передати Україні гвинтокрили Мі-17, що раніше належали Афганістану. Конгрес США уже отримав від Білого Дому повідомлення про план передати нашій країні колишні афганські Мі-17.

Читайте також: Німеччина блокує передачу естонських гаубиць Д-30 Україні – The Wall Street Journal

За даними порталу The Drive, зараз у розпорядженні Пентагону є сім колишніх "афганських" Мі-17, Україні можуть передати мінімум п’ять таких гвинтокрилів.

Мі-17 із складу уже неіснуючих ВПС Афганістану, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: США використали "Руслан" однієї з авіакомпаній України, щоб вивезти гелікоптери ВПС Афганістану