xcounter
#

Кордон із Білоруссю захищений: Повітряні Сили несуть бойове чергування на Волині

10014
Пілоти наших МіГ-29 готові здіймати у повітря свої машини за будь-яких умов
Пілоти наших МіГ-29 готові здіймати у повітря свої машини за будь-яких умов

Севастопольська бригада тактичної авіації продовжує відточувати льотну майстерність

Білоруські військово-повітряні сили переозброюються на літаки Су-30СМ російського виробництва: чотири таких винищувачі ВПС країни отримали у жовтні 2019 року, ще чотири – мають отримати в 2022 році, і їх поставку планують оплатити за рахунок залишку по кредиту на будівництво Білоруської АЕС.

Су-30СМ - найбільш сучасний літак на озброєнні ВПС Білорусі, що може виконувати функції винищувача та ударного літака

Звісно, такі дії погіршують безпекову ситуацію в Східній Європі. Тому свої дії на захист від можливої загрози відпрацьовують наші сусіди та партнери: зокрема, як розповідав Defence Express, 26 квітня цього року військово-повітряні сили США та Польщі провели спільні навчання на кордоні з Білоруссю.

Читайте також: Поки чекають на лопаті до Мі-24: гвинтокрили Мі-8 "знищують цілі" в зоні ООС

Польські МіГ-29 та американські F-15 злітали із авіабази в Мінску-Мазовецькому, розташованому буквально за 100 кілометрів від польсько-білоруського кордону.

Для цих навчань було залучено одразу 24 американські літаки

Але в першу чергу захист повітряних рубежів з Білоруссю посилюють наші Повітряні Сили.

Зокрема, як раніше розповідав Defence Express, 26 березня цього року дивізіон Львівського зенітного ракетного полку імені гетьмана Івана Виговського вперше заступив на бойове чергування в системі ППО держави в новому секторі відповідальності на Волині.

Щодня до несення бойового чергування залучається понад 1000 військовослужбовців Повітряних Сил/Фото: прес-служба Командування Повітряних Сил Збройних Сил України

8 квітня цього року 204 Севастопольська бригада тактичної авіації провела масштабні навчальні польоти: пілоти літаків МіГ-29, МіГ-29УБ та L-39 відпрацювали дії в групах, ураження низьколетючих нешвидкісних цілей та атаку наземних цілей зі складних маневрів.

Ця польотна зміна відбулась за умов незначного снігопаду

Сьогодні ж, 7 травня 2021 року, Севастопольська бригада тактичної авіації провела нову навчальну зміну. Прес-служба бригади не розкрила зміст навчань, але як свідчать фото – пілоти Повітряних Сил відпрацьовували дії в групах літаків МіГ-29 та МіГ-29УБ.

Успіх дій Повітряних Сил України залежить від злагодженості усіх служб, зокрема - наземних

Слід наголосити, що окрім планових льотних змін, винищувачі 204 бригади тактичної авіації несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони України, їх базове завдання - охорона повітряного простору на північному напрямку.

Літаки 204 бригади також виконують завдання по охороні рубежів на півдні нашої країни
Читайте також: Не Bayraktar TB2 єдиним: як Повітряні Сили України готувались до можливої великої війни з РФ