xcounter
#

Який план по ремонту танків "наріже" Шойгу, і чи вистачить рашистам 5 трильйонів на війну

11189
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Сухопутні війська отримають більше всього ресурсів, а от програми авіації та ВМФ таки "поріжуть"

Портал bmpd рашистського ЦАСТ переказав публікацію ворожих "Ведомостей", яка по-новому розкриває деякі деталі нового режиму роботи російського ВПК.

Досі в публічному просторі були лише вказівки на те, що Путін наказав уряду РФ до 14 листопада "переписати нормативи постачання для ЗС РФ", чим зупинив роботу чинної державної програми озброєнь (ГПВ) на наступне десятиріччя. А виявляється, там був ще один пункт – що уряд РФ "спільно" з Міноборони зобов’язаний "налагодити зворотній зв’язок військових та ВПК в плані виробництва необхідного для фронту". Іншими словами виходить, що Путін "довірив" військовому злочинцю Шойгу "рулити" роботою російської "оборонки".

Читайте також: Рашисти настільки "довоювались" за Херсон, що їм зараз Крим майже нема ким "захищати"

І таке рішення в чомусь виглядає логічно. Бо єдиного центру управління військовою промисловістю РФ досі не має. Схожу роль на себе намагався взяти Дмітрій Мєдвєдєв. Але схоже, що його промови про "вєлічіє русского міра" на тлі недобудованих БМП-3 уже нікого не вражають, особливо в плані керованості вертикалі.

Нові БМП-3 в цехах рашистського "Курганмашзаводу", листопад 2022 року, фото з відкритих джерел

Інші деталі згаданої вищезгаданої публікації також заслуговують на окрему. Для початку, рашистські "Ведомости" уточнюють, що до моменту розпорядження Путіна уряд РФ керував роботою "оборонки" на основі ГПВ, укладеного на проміжок до 2027 року. І збирався "переверстати" цей план на період 2023-2033 років, залишивши попередню вартість програми в 22 трильйони рублів. Відповідно, Кремль зупинив не тільки роботу існуючої програми виробництва озброєнь, але й заодно "зарізав" розробку перспективної ГПВ.

Але тут собі рашисти знаходять відмовку в стилі "операція йде за планом". Мовляв, що "радянський" принцип довготривалого планування оборонних закупівель все рівно "себе віджив". Бо уряд РФ і в мирний час регулярно вносив корективи до змісту ГПВ, опираючись на "хотєлки" представників ВПК.

Мєдвєдєв на "Уралвагонзаводі", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Приблизно по такій же схемі рашисти пояснюють собі наступний момент. За проектом державної казни на 2022 рік, "затрати на національну оборону" мали складати 3,5 трильйони рублів, фактично уже склали 4,68 трильйони рублів, тобто на третину більше від плану. Аналогічна ситуація буде і в 2023 року: за довгостроковим бюджетним плануванням, "затрати на національну оборону" РФ в наступному році мали складати 3,6 трильйони рублів, фактично складуть 5 трильйонів рублів. "Але зате", заспокоюють себе росіяни, військові затрати в 2024 році "знизяться" до 4,6 трильйонів рублів, у 2025 році – далі "знижуватимуться" до 4,2 трильйонів рублів.

При цьому, на думку рашистських експертів, левова частка цих ресурсів припадатиме саме на сухопутні війська, та на програми по ремонту ОБТ для фронту. А от ВМФ та авіації (схоже окрім тих пунктів, що стосуються ведення війни проти України) – програми можуть порізати суттєво. І схоже, що тут на експертів посилаються в ракурсі тих рішень, які уже фактично ухвалив Кремль. Але ще не встиг "легітимізувати" серед відповідної вертикалі.

Рашисти в тимчасово окупованому Криму випробовують новий ракетний корвет "Аскольд" проекту 22800 "Каракурт", листопад 2022 року, зображення з відкритих джерел

Звісно, будь-яку публікацію на ворожих ресурсах слід сприймати вкрай критично. Але поки що описана вище конструкція виглядає вкрай логічно. Як можемо побачити, вищий офіцерський корпус рашистів зі складу ВМФ та "ВКС" аж ніяк не фігурує в "політологічних" розкладах. Тому цю категорію "розпорядників бюджетних ресурсів" відсувають все далі від питань розподілу грошей на війну.

Та обставина, що Кремль "повісив" на Шойгу відповідальність за ганебний відступ рашистів з Херсонщини заодно означає, що очільник Міноборони РФ насправді ще має бодай "залишки апаратної ваги". Тому передача роботи "оборонки" у руки військових цілком могла стати щось на кшалт "втішного приза". Тим більш, практика показує – коли справа йде про гроші, "антисистемні" кадри типу Прігожина легко знаходять спільну мову із "системними" кадрами типу Суровікіна.

Передача партії Т-80БВМ від "Уралвагонзаводу", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

Тим більш, про появу "симбіозу" військових та "оборонки" в РФ свідчить і такий факт. 14 листопада 2022 року стало відомо, що рішенням Мінпромторгу РФ концерн "Калашников" став "зведеним інтегратором даних та координатором поставок елементів екіпірування". Простіше кажучи – флагманський виробник стрілецької зброї в РФ тепер відповідатиме за "ватніки" для "чмобіків".

Логіку такого рішення рашисти самі собі пояснюють так. За останні 5 років російська промисловість поставила в армію всього 300 тисяч комплектів екіпірування. А тут таку ж саму кількість комплектів для "чмобіків" потрібно виготовити буквально за місяць. Через що профільні структури рашистів почали працювати "в стресовому режимі".

Російський окупант оцінює "якість" свого екіпірування, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Чорноморський флот РФ уже програв битву за Кінбурнську косу, і це поразка буде важча за Зміїний