xcounter
#

Як Суровікін з Прігожиним в Сирії сходив за фосфатами і отримав на цьому 100 мільйонів відкату

4667
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ми досі думали, що Суровікін – просто генерал-терорист. Але виявилось, що він генерал-терорист, який дуже любить гроші

Канал "Монополіст" звернув увагу на одне із розслідувань російських « лібералів», яких ще прийнято прозивати "навальнятами". Коротко це розслідування можна переказати так.

На початку 2017 року Суровікін займав посаду командувача російського угрупування в Сирії. І приблизно у цей же час в Сирію почали заходити компанії з орбіти путінського олігарха Гєннадія Тімченко. Який "прикривав" схеми Путіна ще під час роботи в мерії Петербургу. І який будував для диктатора знаменитий палац з аква-дискотекою в Гєлєнджику.

Читайте також: Кремль призначив Суровікіна командувачем всіма угрупуваннями армії РФ: що про нього відомо
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

В один момент компанію із орбітиТімченко під назвою "Стройтрансгаз" зацікавили родовища фосфатів "Хнейфіс" та "Еш-Шаркія" в Сирії поблизу міста Пальміра. Для чого саме путінському олігарху-"будівничому" знадобились родовища сировини для виробництва міндобрив – історичній науці поки невідомо. Зате точно відомо, що з цими родовищами на той момент була одна "організаційна проблема": "Хнейфіс" та "Еш-Шаркія" були під контролем ІДІЛ, і в оперативних планах ЗС РФ воювати за ці родовища нічого не було.

Але цей "оргмомент" Тімченко та Суровікін вирішили доволі просто. Ще й взяли третім у цю справу Прігожина, як хазяїна "ЧВК Вагнер" та розпорядника відповідної кількості живої сили. Військові армії РФ та "вагнерівці відбили фосфатні родовища для путінського олігарха. Суровікін на цьому отримав "відкат" у 108 мільйонів рублів, який "зайшов" у 2020-2021 роках через підставну фірму, записану на дружину генерала.

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ця публікація для нас має значення одразу з трьох мотивів. Досі в нас було прийнято оцінювати Суровікіна лише як генерала-терориста. Але виявилось, що він – генерал-терорист, який до того ж ще й дуже любить гроші.

Заодно стало зрозуміло, чому ж за Суровікіна так "вписується" господар "ЧВК Вагнер" Прігожин. Виявляється, їх поєднують як мінімум спільні корупційні справи.

Ну і врешті – тут цікавою є сама спроба "навальнят" нагадати про себе "наїздом" на Суровікіна, котрий зараз в РФ по суті має статус однієї з "топ-фігур", яку можна використати якщо що як "офірного цапа". І схоже, саме із наїздом "навальнят" і може бути пов’язана та дивина, що "антисистемні радикали" на кшалт Кадирова чи Пригожина заступаються за Суровікіна, замість перетворити його на "офірного цапа".

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Кремль прийшов на допомогу "Талібану", який "раптом" відремонтував свої Ми-17 та Ми-35