xcounter
#

Кремль так "довоювався" за Херсон, що вимушений "перезапускати" ОПК

9325
Процес виробництва рашистського ударного безпілотника "Орион" на заводі "Кронштадт", постановочне фото рашистів зразка червня 2022 року
Процес виробництва рашистського ударного безпілотника "Орион" на заводі "Кронштадт", постановочне фото рашистів зразка червня 2022 року

Росія за 10 років витратила більше 20 мільярдів рублів, але проблему зі зброєю вирішити так і не змогла

Путін наказав уряду РФ в особі прем’єра Мішустіна та міністра оборони Шойгу до 14 листопада 2022 року переписати нормативи постачання збройних сил Росії та "привести їх у відповідність до реальних потреб військ".

Так кремлівський диктатор по суті зупинив дію державної програми озброєнь (ГПВ), яка мала би діяти з 2018 аж по 2027 рік, і відповідно якій мала би відбуватись поставка озброєнь в армію РФ у наступні 5 років. Про це пише портал Mind з посиланням на The Moscow Times.

Читайте також: Рашисти прикрились жінками та дітьми, щоб в обхід санкцій красти електроніку для танків та "літаючих мопедів"
Виробництво зенітних ракет на рашистському заводі "Авангард", жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Як підкреслює видання, за попередні 10 років на виробництво зброї для армії РФ Кремль виділив понад 20 мільярдів рублів. І це в теорії мало би дати відповідну "картинку": буквально дивізіони нових танків Т-14 "Армата", поставки "нового стратегічного бомбардувальника" (схоже, тут мова скоріше про Ту-160М2), понад 600 нових літаків та майже 1 тисяча нових гелікоптерів. І загалом частка сучасного озброєння в строю ЗС РФ мала би вирости аж до 70%.

Але ресурси були витрачені задарма, і потрібний результат досягнуто не було: буквально вже у перші тижні війни проти України РФ почала кидати в бій застаріле озброєння, а зараз "чмобікам" роздають каски часів Другої світової і озброюють "сталінськими" гаубицями Д-1. Про те, що масово доведеться повертати в стрій Т-62, у Кремлі теж напевне неочікували.

Процес відновлення російських Т-62М, жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Вищевикладене по суті означає, що зараз воєнно-політичне керівництво РФ насправді не розуміє, яке озброєння і в яких обсягах їм потрібно, а головне – чи є ресурси на виробництв різного роду "анаголовнєтних" озброєнь

Схоже, Росія зараз опинилась в ситуації цейноту ресурсів: до війни 2 трильйони рублів для федеральної казни були ледь чи не "пилом під ногами", а тепер це – ліміт, "стрибнути вище якого" Міноборони РФ не має права, як мінімум по причині інфляції та знецінення рубля як національної валюти. Тому, відповідно, на різні "вундеваффе" типу "Армати" чи бомбардувальника Ту-160М2 відомство Шойгу навряд чи може розраховувати, максимум – на щось на кшалт модернізації БМП-2 під індексом Б-18.

Дослідний зразок російського Ту-160М2 виконує перший політ, січень 2022 року, зображення з відкритих джерел

В свою чергу, такі "бюрократичні маневри" напевне внесуть додатковий розлад в роботу російського ОПК.

Бо спочатку девіант і "посланець від Путіна" Дмітрій Мєдвєдєв роздавав рашистській "оборонці" погрози за невчасне виконання оборонного замовлення. А тепер виявляється, що Кремль сам не знає, яку саме зброю і в які строки потрібно виготовити за цим самим оборонзамовленням.

Мєдвєдєв на "Уралвагонзаводі", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Мєдвєдєв погрожує арештами, щоб "прискорити" поставки Т-72Б3 і Т-90М