xcounter
#

Рашисти настільки "довоювались" за Херсон, що їм зараз Крим майже нема ким "захищати"

26483
Рашистський Т-62МВ, що став трофеєм ЗСУ на Херсонщині, дата публікації - 11 листопада 2022 року, джерело - Ukraine Weapons Tracker
Рашистський Т-62МВ, що став трофеєм ЗСУ на Херсонщині, дата публікації - 11 листопада 2022 року, джерело - Ukraine Weapons Tracker

Але окупанти лише поглиблюють свою "кадрову кризу", і готові залишити на поталу ЗСУ навіть свої "елітні" частини

Замість "серіалу про Чорнобаївку" російські окупанти відкрили новий – "втеча з Херсону". Станом на зараз відомо, що орки підірвали в самому Херсоні котельні і телевізійну вежу, також остаточно підірвано Антонівський автомобільний міст.

Поки Міноборони РФ офіційно "утримувалось від коментарів" про хід втечі на лівий берег Херсонщини, рашистські "воєнкори" стверджували, що по той берег Дніпра російський військ начебто "вже нема". З цим цілком могли би посперечатись орки, які залишились в місті і (за повідомленнями деяких ресурсів) уже почали переодягатись у цивільне, та скидати у смітники форму армії РФ. Але схоже, що часу на дискусії у рашистів залишилось не так багато. Бо якщо опиратись на актуальну карту від DeepStateMap, лінія оборони орків відкотилась впритул до самого Херсону.

Читайте також: Відступ рашистів з Херсону: чи вистачить плавзасобів та скільки часу необхідно ворогу, щоб втекти за Дніпро
Актуальна ситуація на лінії фронту поблизу Херсону орієнтовно на 12.00 11 листопада 2022 року, джерело - DeepStateMap

Щоб з’ясувати додаткові деталі по обстановці, Defense Express опитав декілька своїх джерел. Узагальнивши, маємо таку картину.

Якби дивно не звучало - російські окупанти все ще сподіваються, що зможуть організувати нову лінію на підступах до Херсону. І це попри заяви, що "російський військ на правому березі уже нема". Орки на повному серйозі вважають, що зможуть організувати оборону з опорою зокрема на Томину Балку, Новокаїри, Крутий Яр та Єлизаветівку. Тому навіть продовжують везти із тимчасово окупованого Криму вантажівки із бетонними дотами та протитанковими "зубами дракона".

Можливо, ці бетонні протитанкові "зуби дракона" пора уже називати іронічно "пірамідками Вагнера", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Приблизно о 12.00 з’явилась заява від Міноборони РФ про те, що "відвід військ Росії із правого берегу завершений, потєрь нєт". І схоже, це означає, що відомство військового злочинця Шойгу не вважає "своїми" та фактично "списало в утиль" одразу декілька немаловажливих з’єднань армії РФ.

За нашими даними, тут мова про частини та підрозділи зі складу "1-го армійського корпусу", набрані з примусово мобілізованих на тимчасово окупованому Донбасі. Та частини зі складу недобитків 3-го АК, "приховано мобілізованого" безпосередньо на території РФ.

Також "світяться" підрозділи зі складу 22 армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту РФ та 7-ої десантно-штурмової дивізії, які б в теорії мали би "прикривати" рашистам тимчасово окупований Крим. Та підрозділи зі складу 8-ої і 49-ої армій зі складу Південного військового округу. Так, уже складається враження, що рашисти намагались утримувати свої позиції на Херсонщині за допомогою "збірної солянки" військ, що хоч і належали до одного ВО, але суттєво різнились своєю якістю. Але це враження суттєво посилиться, якщо додати, що на правобережній частині Херсонщини росіяни також мали підрозділи зі складу 35-ої та 36-ої армій Східного військового округу, та навіть окремі підрозділи зі складу Центрального ВО.

Кинута рашистська БМП-2 із знаками розрізнення 3-го армійського корпусу, Харківщина, вересень 2022 року, фото ілюстративне

Із вищевикладеного можемо зробити такі висновки. "Поверховий" - рашисти настільки "довоювались" за Херсон, що їм зараз буквально нічим прикривати свої позиції в тимчасово окупованому Криму. Тому рити шанці – це поки єдине, на що можуть сподіватись загарбники.

"Глибинніший" - коли російське командування ставило задачу тікати з Херсону під ударами ЗСУ, воно ставило таку задачу перед різнорідним угрупуванням військ, які підпорядковані одночасно 3 військовим округам, "розпорошені" між 4 загальновійськовими арміями і 2 армійськими корпусами. Уже з такою "солянкою" був ризик, що під час переправи на інший берег це все рашистське військо "посиплеться" до стану озброєної банди, бо в першу чергу повалиться командна вертикаль. Але схоже, що Шойгу вирішив цей процес прискорити, і заявити про повний "відвід військ" ще до того, як це фактично відбулось.

І це – найкраща для нас новина, що лише може бути зараз. Бо якщо контингент рашистів з Херсону обвалиться до стану "озброєної банди", ця маса "живої сили" не зможе навіть адекватно організувати оборону на лівому березі Дніпра. Не кажучи вже про перекидання на інші ділянки фронту.

Рашисти риють окопи поблизу адмінмежі тимчасово окупованого Криму, листопад 2022 року, зображення - Planet Labs
Читайте також: 15 км до Херсону: ЗСУ у темпі згортають плацдарм рашистів на Правобережжі