xcounter
#

Як охороняють від українських дронів маєток Путіна на Валдаї: вистачить на декілька Бєлгородів

3938
Позиції С-400 та "Панцирь" на Валдаї
Позиції С-400 та "Панцирь" на Валдаї

Для захисту лише однієї резиденції Путіна побудували мережу з Flakturm та нагнали С-400

Попри те, що існує доволі справедлива теза що, чим глибше в тил РФ - тим менше ППО, це все ж таки стосується не всієї Росії. Бо навколо однієї з резиденцій Путіна на озері Валдай була зафіксована величезна концентрація засобів протиповітряної оборони.

Це помітили журналісти Nexta, які проаналізували оновлені супутникові знімки цього району, які опублікував Google. Вони датовані квітнем 2024 року й охоплюють саму резиденцію, а також частину території навколо неї.

Читайте також: Скільки коштує озброїти свої гелікоптери сотнями ракет AGM-114R Hellfire II та WGU-59A/B (APKWS) II
резиденція Путіна захист панцир С-400 валдай

Але з боку Defense Express зазначимо, що картина не повна, бо оновлення знімків пройшло лише частково і саме тому - це лише частина, : червоним позначений район резиденції, білим - оновлені супутникові зображення.

І саме тому журналісти видання й змогли порахувати лише частину засобів ППО, які тепер охороняють резиденцію Путіна на Валдаї. Але і цього вже досить для оцінки масштабів, бо лише на цій території - вісім ЗРГК "Панцирь" та одна позиція ЗРК С-400. І з максимальною вірогідністю - це лише половина.

резиденція Путіна захист панцир С-400 валдай

При цьому якщо С-400 був розміщений там раніше, бо поряд знаходиться пункт постійної дислокації 42-го зенітного ракетного полку РФ, який почав отримувати ці нові ЗРК з 2022 року, то для "Панцирів" була створена справжня мережа.

Маємо зазначити, що почали її створювати десь з грудня 2023 року, про що свідчить архів супутникових знімків у значно гіршій роздільній здатності від ESA. На знімках нижче позиційний район С-400 та одного з ЗРГК "Панцирь" на 3 листопада 2023 року, до початку робіт та за 8 липня 2024 року.

резиденція Путіна захист панцир С-400 валдай

І ця позиція С-400 була значно розширена, отримала нові будівлі для розрахунків та Flakturm для ЗРГК "Панцирь" - спеціальну споруду для розміщення комплексу на висоті декілька десятків метрів.

резиденція Путіна захист панцир С-400 валдай

Аналогічні Flakturm-и були помічені навколо резиденції Путіна, при цьому дистанція між ним часом становить лише декілька кілометрів. Але не всі ці конструкції станом на квітень були завершені та мали встановлений засіб ППО.

резиденція Путіна захист панцир С-400 валдай

З огляду на це можемо зробити припущення, що реальний наряд сил для безпосереднього захисту лише цієї однієї резиденції Путіна на Валдаї складається з 15-16 одиниць ЗРГК "Панцирь", які розміщені по периметру, а також повного зенітного ракетного полку на С-400. При цьому мова йде лише про протиповітряну оборону лише у цьому одному районі й не виключено, що на дальності 20-50 км від Валдаю знаходиться ще один периметр протиповітряної оборони.

Але навіть цих засобів лише безпосереднього прикриття маєтку Путіна цілком могло б вистачити для захисту десь двох Бєлгородів. Також слід додати припущення, що якщо такий потужний район ППО було створено навколо маєтку Путіна на Валдаї у понад 600 км від України, то скоріш за все аналогічні сили розгорнуті і навколо інших палаців та резиденцій російського диктатора та його найближчих поплічників.

Читайте також: Рашисти скаржаться на дружній вогонь РСЗВ по їхніх Ка-52 - кажуть, що збили як мінімум один вертоліт