xcounter
#

Рашисти скаржаться на дружній вогонь РСЗВ по їхніх Ка-52 - кажуть, що збили як мінімум один вертоліт

21615
Ка-52 російського окупаційного війська, фото ілюстративне
Ка-52 російського окупаційного війська, фото ілюстративне

Тим часом наші військові не полишають спроб збивати ворожі гелікоптери з FPV-дронів, що могло б стати одним з нових способів протидії ворожій авіації

Російські пропагандисти скаржаться на проблеми з координацією дій їхньої авіації та розрахунками ракетних систем залпового вогню - один з ворожих каналів "Воевода вещает" опублікував фото, на якому можна побачити, що їхній гелікоптер Ка-52 пролітав неподалік від їхньої ж РСЗВ, яка в той час вела вогонь і цілком могла збити машину.

Також стверджується, що нібито з лютого 2022 року щонайменше один гелікоптер Ка-52 був уражений випущеним з РСВЗ "Ураган" реактивним снарядом, екіпаж гелікоптера нібито загинув. Водночас станом на сьогодні немає кадрів, які б зафіксували втрату російської авіації від їхніх РСЗВ.

Читайте також: РФ у цьому році хоче укласти контракт на два великі десантні кораблі проєкту 11711

РСЗВ б’є по гелікоптеру
Гелікоптер ворога, на жаль, зміг уникнути дружнього вогню від РСЗВ

І якщо ситуації з вогнем РСЗВ - це відносно рідкісні випадки, то російський пропагандист скаржиться, що втрати авіації від "дружнього вогню" їхньої протиповітряної оборони значно вищі, а особливо від зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир" - ворог говорить про як мінімум один Ка-29, два Ка-52 і ще один Ми-28.

Якщо ж говорити про "незвичайні випадки", пов’язані зі збиттям російських гелікоптерів, то передусім варто згадати, як ще у 2022 році наші захисники з протитанкового ракетного комплексу "Стугна" знищили за тиждень два російських гелікоптери Ка-52.

Також варто згадати і про спроби збивати ворожі гелікоптери FPV-дронами - зокрема у 2023 році з’явилося відео, як "Птахи Мадяра" намагалися поцілити дроном у Ка-52. Тоді ворогу вдалося уникнути ураження.

Відео від "Диких шершнів"

Також днями відео зі спробою ураження ворожого гелікоптера FPV-дроном опублікували "Дикі Шершні", зауваживши у своєму дописі, що їхня команда "кілька місяців працювала над тим, щоб гелікоптер противника не втік наступного разу.

Читайте також: Одеса отримала захист від балістичних ракет - у ВМС розкрили трохи деталей