xcounter
#

Як "Иван Хурс" насправді "відбив" атаку катерів-камікадзе: з’явилося відео ураження корабля ЧФ РФ

12762
Як "Иван Хурс" насправді "відбив" атаку катерів-камікадзе: з’явилося відео ураження корабля ЧФ РФ

Раніше російське міноборони впевнено заявляло про відбиту атаку на корабель, але реальність, як завжди, виявилася дещо іншою

Вчора, 24 травня, стало відомо, що розвідувальний корабель проекту 18280 "Иван Хурс", що входить до складу Чорноморського флоту РФ, зазнав удару "невідомими морськими" дронами – про атаку на корабель спершу повідомляли російські воєнкори, згодом цю інформацію "в традиційному стилі" підтвердили в російському оборонному відомстві.

В традиційному – бо в міноборони РФ заявили, що розвідувальний корабель зі штатного озброєння успішно знищив всі три безпілотні самохідні катери противника, які атакували "Иван Хурс" – втім, опублікувавши відео з ураженням лише одного з них.

Читайте також: Окупанти заявили про "нову" чудо-зброю – ЗРК "Витязь", що "перший у світі" збиває цілі без втручання оператора

Водночас сьогодні у мережі з’явилося відео, з якого можна зробити такий висновок – щонайменше одному з кораблів-камікадзе, які атакували "Иван Хурс", вдалося досягти своєї цілі і влучити в російський корабель.

Так, на кадрах вище – атака надводного безпілотного катера, відзнята з його бортової камери, по кораблю, в якому можна впізнати розвідувальний "Иван Хурс". Які саме пошкодження отримав корабель наразі невідомо.

У контексті атаки на корабель окупантів окремо також варто відзначити й такий факт – що вчора в небі над Чорним морем проводив розвідку американський розвідувальний безпілотник RQ-4 Global Hawk.

Скріншот за 24 травня з сервісу Flight Radar публікує НІП "Тиск" – там звернули увагу на активні розвідувальні дії безпілотника, які зазвичай особливо активні у випадку якихось "інцидентів" у Чорному морі.

Читайте також: Рашисти кажуть про "першу зустріч з Leopard", але до "італійських рот" і "втоплених танків" цій історії далеко