xcounter
#

У РФ жаліються, що невідомі дрони атакували унікальний корабель ЧФ "Иван Хурс" поблизу Босфору

33002
Корабель Чорноморського флоту РФ "Иван Хурс"
Корабель Чорноморського флоту РФ "Иван Хурс"

"Иван Хурс", який вступив у стрій лише у 2018 році, є єдиним таким кораблем у Чорноморському флоті РФ, а також одним з двох кораблів проекта 18280

Корабель Чорноморського флоту РФ "Иван Хурс" сьогодні зранку близько 05:30, 24 травня, був атакований невстановленими "морськими дронами" у 74 кілометрах на північ від Босфору. Про це повідомляють самі рашиські воєнкори, водночас офіційного підтвердження з боку РФ інформація, звісно, поки не отримала.

Зазначається, що у атаці брало участь одразу три дрони, тип яких не називається. Й звісно "атака була відбита", а за "попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень".

Читайте також: Німеччина конкретизувала озброєння у рекордному пакеті на 2,7 млрд євро в якому "сховався" справжній сюрприз
Иван Хурс проект 18280

Зазначимо, що "Иван Хурс", проекту 18280, є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту РФ та одним з двох взагалі на всіх флотах рашистів. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Водночас з усього озброєння у нього, через те, що це розвідувальний корабель - декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля - 120 осіб.

Иван Хурс проект 18280

Зазначимо, що дальність приблизного району, де був атакований "Иван Хурс" від контрольованої території України складає понад 400 км.

Читайте також: Рашисти хочуть перетворити свій 152-мм "Краснополь" на "ерзац-JDAM" і кидатися ними з БПЛА