xcounter
#

Феномен "Залізного капуту" чи брак протитанкової оборони: як ворожий танк-сарай їздить Красногорівкою (відео)

25590
Танк-сарай, або "Залізний капут-2" армії РФ
Танк-сарай, або "Залізний капут-2" армії РФ

Російський танк з "цар-сараєм" зміг подолати понад 7 км та виконати свою задачу, але тут справа далеко не в захисті

З'явилось доволі детальне відео з ворожим танком із "цар-мангалом", або справжнім сараєм, який також відомий, як "Залізний капут". Це вже друга версія танка з таким захистом після того, як перший зразок був повністю знищений у результаті високоточного удару.

На самому відео "Залізний капут-2" доволі спокійно їздить Красногорівкою за яку йдуть бої.

Читайте також: "Битва роботів" за Японію - сухопутні війська країни порівняють три платформи

І якщо прокласти його маршрут на мапі, то можемо побачити, що кінцева точка маршруту танка - Красногорівський вогнетривкий завод. Сам там машина розгортається та повертається тим же маршрутом назад, загальна довжина якого становить близько 7 км.

Зазначимо, що таким чином реальна картина поля бою у цьому населеному пункті відрізняється від того, як її відображають на мапах з відстеження подій на фронті, на яких лінія зіткнення проходить поза його межами, або по околицях.

Водночас ситуація на якій відбувається таке доволі вільне переміщення танка по полі бою навряд пов'язана із його конструкцією та захистом. Справа в тому, що упродовж усього відео по цьому танку було завдано лише декілька ударів. Перший - артилерією на самому початку, при цьому касетним боєприпасом, який на жаль не зупинив ані танк, ані БМП, яка рухалась за ним.

Далі танк з "сараєм" здійснив послідовний об'їзд трьох точок на маршруті, де зупинявся, можливо брав та викидав вантаж або десант. І протягом усієї місії у міській забудові він не був під вогневим впливом. Лише на виїзді з поля бою по ньому знову намагались завдати удару.

І причина, чому ворожий танк з таким захистом не був знищений, скоріше полягає не у тому, що такий "сарай" працює, а у тому, що він не зустрів відповідної протитанкової оборони. Бо вона має спиратися не лише на FPV-дрони, а й на протитанкові ракетні комплекси, для яких пробиття такої конструкції не становить складності, а також на міни.

З іншого боку, побачивши такий результат ворог, вочевидь, буде й надалі створювати такі конструкції, використовуючи для цього танки, які вже не можуть бути використані для ведення бою, наприклад через пошкодження башти. Але саме таким методом перетворюючи їх на важкі бронетранспортери, потреба у яких відома і у ЗСУ на прикладі Бахмута, де використовувались БТРи на базі Т-64.

Читайте також: Що могли уразити на авіабазі РФ у окупованому Джанкої, а головне - чим