xcounter
#

"Залізний капут-2": рашисти знову зібрали танк з "цар-сараем"

5775
"Залізний капут-2": рашисти знову зібрали танк з "цар-сараем"

Друга версія танка із цар-сараєм створена та використовується ворогом у тому ж районі - під Красногорівкою, а для її створення в хід пішов металевий дах

Російське угрупування під Красногорівкою знову використало танк на який був встановлений суцільний захист від FPV-дронів. І це вже друга спроба зробити щось подібне після першого та єдиного застосування конструкції у вигляді "сараю" тиждень тому.

Зазначимо, що за схожість із вигаданим танком з гумористичної передачі "Каламбур" цей ворожий виріб отримав у мережі назву "Залізний капут". Але наразі, з огляду на розповсюджені фото, мова йде про більш вдосконалену конструкцію: більший за висотою "сарай" та встановлений комплекс РЕБ.

Читайте також: Чи можна старі F-16 з 80-х років перетворити на найсучасніші Block 70/72 Viper

Залізний капут рф танк
"Залізний капут-1" та "Залізний капут-2"

Збільшення висоти може бути пов'язано з тим, що така конструкція слугує виключно одній меті - закидання піхотної групи, тому вища "стеля" може бути пов'язана з вимогами, які сформували піхотинці. Відносно ж комплексу РЕБ, то мова йде про доволі популярну у ворога зараз конструкцію з 8 патч-антен, які мають діяти у значному діапазоні частот.

Залізний капут-2 танк рф
"Залізний капут-2"

Окрім того, на другому фото краще видно, що нова версія захисту танка зібрана із того, що вдалось знайти під рукою, зокрема металевої покрівлі. При цьому, враховуючи район дій, не виключно, що її зняли з того самого ангару, де зберігалась перша версія. Нагадаємо, що безславний кінець "Залізного капуту" настав завдяки зусиллям OSINT-спільноти.

Залізний капут-1
Знищений "Залізний капут-1"

Водночас поява у ворога другої версії такої машини доволі логічна, справа в тому, що перше використання такого захисту дозволило ворогу доїхати до українських позицій, висадити десант та повернутись. Лише після цього цей танк було знищено. Тому появу аналогічних виробів у ворожих рядах слід очікувати й надалі.

Читайте також: Одразу 17 млрд доларів на Next Generation Interceptor - Lockheed Martin отримала важливий контракт