xcounter
#

Навіщо рашисти зробили Т-72 із "сараєм" проти дронів, і що це говорить про їх тактику штурмів

20723
Рашистський Т-72 із "сараєм" на полі бою, квітень 2024 року, зображення з відкритих джерел
Рашистський Т-72 із "сараєм" на полі бою, квітень 2024 року, зображення з відкритих джерел

Чому окупанти зробили такий специфічний захист, і про що це може насправді говорити

Вчора російські окупанти під час одного із штурмів біля Красногорівки застосували зокрема танк Т-72, який отримав на перший погляд уже взагалі гротескну форму захисту від наших безпілотників у вигляді "сараю". Особливо виділялось те, що ця машина йшла в голові колони, а інші танки чомусь такий "царь-сарай" не отримали.

Цей епізод отримав неоднозначну оцінку, бо з однієї сторони це виглядає як справедливий привід до тролінгу рашистів, а з іншої сторони звучали не перевірені наразі повідомлення про те, що цей ворожий Т-72 із "сараєм" зміг уникнути ураження від Сил оборони України та висадити десант на одній із позицій.

Читайте також: Як підвищити боєготовність десантного флоту - у США вирішили дослідити це питання
Рашистський Т-72 із "сараєм" на полі бою, квітень 2024 року, зображення з відкритих джерел

Пізніше у відкритому доступі з’явились додаткові зображення цього російського Т-72 із "царь-сараєм" проти дронів, які дозволяють краще оцінити функціонал, закладений росіянами у цей формат захисту.

Для початку можемо побачити, що цей ворожий танк був оснащений тралом КМТ-7, з чого можна зробити висновок, що ця машина йшла в голові колони саме для прориву мінних загороджень від Сил оборони України, а зведення "сараю" було для того, щоб мінімізувати можливість ураження нашими безпілотниками.

Окремо відзначимо, що так як зображення є нечіткими, то доволі складно побачити, чи поставили рашисти на башту цього Т-72 так званий "царь-РЕБ", який потім був прикритий "сараєм", чи ні. Але таку ввідну треба було проговорити хоча б тому, що будь-які новації від ворога на полі бою особливо зараз слід піддавати якомога детальнішому аналізу.

Рашистський Т-72 із "сараєм" в проекції зпереду, квітень 2024 року, зображення з відкритих джерел

Окремо важливою деталлю є конструкція самого "сараю" та її можливий функціонал. На первинних зображеннях виглядало так, що це просто громіздка конструкція, яка може посилювати захист танка за рахунок можливого погіршення ходових якостей, а розміщення десанту там навряд чи можливе.

Однак дещо пізніше з’явились додаткові зображення цього рашистського Т-72 із "сараєм", де можемо побачити, що в кормовій частині ця конструкція може бути достатньо просторною, щоб розмістити певну кількість бійців окупаційних військ. Тобто виходить, що "сарай" захищає не тільки сам танк, але й також десант на його борту.

Рашистський Т-72 із "сараєм" в проекції зпереду, квітень 2024 року, зображення з відкритих джерел

А на цьому моменті виникає наступний момент. Все частіше звучать повідомлення про те, що ворог зараз постійно намагається висаджувати із бронетехніки одразу по 20-25 осіб десанту для штурмів позиції.

І наразі не є відомим, чому саме така кількість – тобто чи це рашисти на одну машину садять одразу кілька штурмових груп, що мають діяти автономно, але під прикриттям одного танка чи ББМ, чи ж окупанти пішли на певні зміни в структурі своїх штурмових груп шляхом їх "укрупнення".

Читайте також: До 15 млн доларів та 200 льотних годин, а не 40 років експлуатації - як у ВМС США бачать "великі" дрони