xcounter
#

Безславний кінець "Залізного капуту": рашиський Т-72 з "сараєм" знищили

25641
Безславний кінець "Залізного капуту": рашиський Т-72 з "сараєм" знищили

Завдяки OSINTу вдалось точно локалізувати ангар де ховався цей танк з "цар-сараєм" та знищити його

Ворожий танк, який через схожість за своєю гротескністю із видуманим танком з гумористичної передачі "Каламбур" отримав у мережі назву "Залізний капут", був успішно знищений. Це сталось у той же чи на наступний день після його першого бойового використання під час спроби штурму Красногорівки.

Цей танк є черговим результатом творчості кулібіних, які встановили на Т-72 суцільний мангал та перетворили танк на сарай. Як пише OSINT-спільнота "КіберБорошно" місцезнаходження танка було успішно геолоковано та завдано високоточного удару. Також була уражена військова техніка, яка знаходилась поруч.

Читайте також: Після розмінування будуть використовувати знову: у Міноборони працюють над цікавим рішенням
знищення т-72 сарай залізний капут

З огляду на все ворог розмістив його у тому самому ангарі де він знаходився до цього і де він був зафільмований, а саме відео оприлюднено ворогом.

З одного боку ця історія вкотре демонструє те, що OSINT є ефективним засобом проведення розвідки та виявлення місцезнаходження ворога, його сил та засобів, при цьому з високою точністю. З іншого - необхідно розуміти, що аналогічні спільноти та штатні військові структури, що займають аналогічним, активно діють і у РФ.

Саме тому викладання будь-яких відео та фото, за якими нібито неможливо встановити де це знаходиться, бо "таких ангарів - безліч", "це лише поле та пара стовпів" тощо - величезний ризик. І якраз знищення цього "Залізного капуту" є чудовою демонстрацією реальних можливостей OSINTу.

Також попри те, що сам танк був знищений, необхідно зазначити, що під час своєї єдиної атаки він виконав своє завдання, зміг проїхати, висадити десант та повернутись.

Тому, як це не дивно, але скоріш за все слід очікувати появу у ворога аналогічних конструкцій.

Читайте також: Чому в битві за Часів Яр важливі не тільки висоти, але й район Каналу також